Varend Corso 2024

Op 21, 22 en 23 juni 2024 trekt Varend Corso Westland vanuit het Westland over het water.

Dit jaar viert Varend Corso Westland haar 25-jarig jubileum en om dit te vieren wordt er een speciale jubilieumvaarroute gevaren. De editie belooft weer bijzonder smaakvol te worden. Al een kwart eeuw is het corso een smaakmaker en verbinder voor jong en oud in de regio. Het is in die jaren uitgegroeid tot een spectaculair meerdaags evenement van formaat dat honderdduizenden bezoekers naar de waterkanten trekt.

Jubileumroute #DwarsDoorDeLier

Speciaal voor de 25e editie vaart het corso op de openingsdag een feestelijk rondje over de Lee in De Lier. Dat mag gezien worden als de spreekwoordelijke kers op de corsotaart. De trossen gaan vrijdag 21 juni rond het middaguur los bij Trade Parc Westland, waarna via de Zwet, ’t Woudt en Zijtwende de Lierse Lee in wordt geslagen. De kleurrijke stoet trekt het hele centrum van De Lier door tot de Breelee, waar gekeerd wordt om vervolgens richting Schipluiden te koersen. Na Schipluiden volgen direct Maasland en Maassluis. Helaas lukt het in het jubileumjaar hierdoor niet om Vlaardingen aan te doen.

De beste arrangeurs, enthousiaste kernteams en het betrokken bedrijfsleven pakken deze zilveren editie uit met tientallen boten. De inschrijvingen druppelen binnen en de deelnemers kunnen zich vast gaan voorbereiden. Dit jaar is ‘smaakvol’ het verbindende thema in het corso waar de ontwerpers en arrangeurs mee aan de slag kunnen. De smaak van het Westland zal alle zingtuigen prikkelen!

25 jaar Varend Corso

Grondleggers Piet Vellekoop en Koos Zuidgeest zetten het corso op als artistieke tegenhanger van de Lierse Gondelvaart. Ter viering van 800 jaar Naaldwijk en Poeldijk werd in 1998 al twee dagen gevaren. Sinds 1999 is er al een derde dag met Delft in het programma. De afgelopen 25 jaar kreeg het oude, traditionele groente- en fruitcorso een nieuwe invulling en Westland haar bekendste publieksevenement.

Het doel van het Varend Corso Westland is in al die jaren hetzelfde gebleven: laten zien wat voor moois het Westland te bieden heeft. Kakelverse groente en de kleurrijkste bloemen en planten. Ook de technische bedrijven van het Westland laten zich doorgaans niet onbetuigd en willen zich van hun beste kant laten zien.

Noteer in je agenda!

Houd 21, 22 en 23 juni ’24 vrij om de 25ste editie van het Varend Corso langs te zien komen. Dit fantastische event vol prachtige bloemen, planten en groenten mag je niet missen!

Meer over het Varend Corso
21 jun

Kijk voor de routes en tijden op de website van het Varend Corso. 

Bekijk de website