Deze zomer kunnen we in Midden-Delfland genieten van allerlei activiteiten. Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers in 2021 een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. Een ode, omdat deze regio met zijn waardevolle cultuurlandschap en vitale dorpen dit verdient. Een ode omdat kunst verwondert, anders laat kijken en helpt om betekenis te geven aan landschap en identiteit.

Ode aan Midden-Delfland

Midden-Delfland is als landelijk gebied van grote waarde voor de stedelijke regio. Met dit project dragen we bij om Midden-Delfland als ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’ op de kaart te zetten. Waard om te beleven.

‘Ode aan Midden-Delfland’ is een initiatief van gezamenlijke deelnemers aan ‘Cultuurplatform Midden-Delfland‘, een netwerk van makers en hoeders van kunst, cultuur en erfgoed.

Activiteiten in vier kernen

Alle kernen van Midden-Delfland doen mee. Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en ‘t Woudt brengen ieder hun eigen ode. En samen zijn ze de rode draad van het eerbetoon aan onze streek. Cultuurpartijen, kunstenaars en vrijwilligers zijn druk bezig met ideeën en voorbereidingen voor het programma. Wat tipjes van de sluier: er wordt gewerkt aan Muziek en verhalen van de Hoornse Vaart, een Historische Zomertentoonstelling in Maasland, een Rederijkersfeest in de tuin van Kasteel Keenenburg en muziek en poëzie in ‘t Woudt.

Ode aan Schipluiden

In Schipluiden staat ‘Ode aan Midden-Delfland’ in het teken van de rijke historie van het voormalige kasteel Keenenburg en het omliggende landschap. Inwoners en bezoekers zien, ervaren en beleven de verbondenheid met de historie.

Bekijk de agenda voor alle activiteiten

Ode aan ’t Woudt

Dit is volgens velen het kleinste en ook het aardigste dorpje van Nederland. Het dorpje heeft een geschiedenis van vele eeuwen en lijkt al jaren geleden te zijn ingeslapen. Er is een vol programma aan een attractief programma. Zoals past bij zo’n verstild dorp, draait het Ode programma in 2021 helemaal rond muziek, poëzie en liefde voor de geschiedenis.

Bekijk de agenda voor alle activiteiten
Maasland Midden-Delfland

Ode aan Maasland

Ook Maasland brengt een ‘Ode aan Midden-Delfland’. Als bijdrage aan dit programma van de gezamenlijke kunst- en cultuurpartijen in Midden-Delfland, wordt het Maaslandse landschap vanuit drie invalshoeken belicht: vanuit de ontstaansgeschiedenis, vanuit de kunst en vanuit daadwerkelijke beleving.

Bekijk de agenda voor alle activiteiten

Ode aan Den Hoorn

In Den Hoorn staat de verbondenheid van het verleden met het heden centraal. Er wordt een interactieve wandelroute uitgezet en een poldertocht voor kinderen georganiseerd, gelinkt aan het beeld De Polsstokspringer. Er komt een fototentoonstelling over de transitie van oud naar nieuw Den Hoorn.

Bekijk de agenda voor alle activiteiten

Agenda

Benieuwd naar de activiteiten of evenementen in Midden-Delfland? Bekijk ze in onze Agenda. Voor nu geldt, dat er enkel activiteiten in de agenda staan die alleen conform de huidige maatregelen kunnen doorgaan. Kijk voor actuele tijden en informatie op de website van Ode aan Midden-Delfland.

21 mei
- 21 aug
Maassluis’ buitenlocatie De Polderij exposeert de oerkunst van Marieke met ingang van 21 mei t/m 21 augustus.
17 jun
- 1 aug
Wandelen Midden-Delfland
Doe mee met de schrijfwedstrijd en schrijf een Ode!
19 jun
- 12 sep
Deze fototentoonstelling gaat over de opgraving in 1976 van Kasteel Keenenburg

Overnachten in Midden-Delfland

Wil je graag meerdere activiteiten doen tijdens deze zomer? Kijk of er een B&B, vakantiehuis of andere bijzondere overnachtingsplek middenin het groen beschikbaar is!

Bekijk alle opties

Ode Fietskaart

Met de speciale Ode fietskaart maak je een eigen route door mooie uitzichten, vers gras genietende koeien en prachtige kunstwerken.

Bekijk de kaart
Grutto's. Foto: Sandra Bergakker

Laatste nieuws

Volg het laatste nieuws! Op de website van Cultuurplatform Midden-Delfland lees je alles over de leukste activiteiten.

Het laatste nieuws

Reserveer je bezoek!

Zie je een leuke activiteit? Reserveer via deze pagina een plekje voor de activiteiten die jij graag wil bezoeken en beleven.

Reserveer hier

Doe mee en ervaar de'Ode aan Midden-Delfland'!

Het streven is dat van half juni tot en met september de ‘Ode aan Midden-Delfland’ klinkt met concerten, exposities, workshops, een schrijverswedstrijd, proeverijen en nog veel meer. Natuurlijk hopen we dat het zo veel mogelijk kan binnen binnen de Corona maatregelen die er dan (nog) zijn. Zodra activiteiten definitief zijn, komen ze op de agenda. Volg daarom het nieuws en de agenda op onze website of het overzicht op de Facebookpagina. Mis het niet.

VOLG ODE AAN MIDDEN-DELFLAND VIA INSTAGRAM

Deel jouw ode aan midden-delfland moment met #puuurmiddendelfland en #odeaanmiddendelfland

VOLG PUUUR MIDDEN-DELFLAND VIA INSTAGRAM

Deel jouw ode aan midden-delfland moment met #puuurmiddendelfland en #odeaanmiddendelfland