‘Ode aan Midden-Delfland’ beleeft in 2022 zijn tweede editie. Tot en met september kunnen we weer genieten van uiteenlopende activiteiten. Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers in 2022 een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. Een ode, omdat deze regio met zijn waardevolle cultuurlandschap en vitale dorpen dit verdient. Een ode omdat kunst verwondert, anders laat kijken en helpt om betekenis te geven aan landschap en identiteit.

Ode aan Midden-Delfland

Midden-Delfland is als landelijk gebied van grote waarde voor de stedelijke regio. Met dit project dragen we bij om Midden-Delfland als ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’ op de kaart te zetten. Waard om te beleven.

‘Ode aan Midden-Delfland’ is een initiatief van gezamenlijke deelnemers aan ‘Cultuurplatform Midden-Delfland‘, een netwerk van makers en hoeders van kunst, cultuur en erfgoed.

Alle kernen in Midden-Delfland doen mee

Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en ‘t Woudt brengen ieder hun eigen ode vanuit de eigen dorpskarakters. En samen zijn ze de rode draad van het eerbetoon aan onze streek. Cultuurpartijen, kunstenaars en vrijwilligers zijn druk bezig met ideeën en alle voorbereidingen voor het programma. Wat tipjes van de sluier: er wordt gewerkt aan een Midzomernachtfeest, een Fanfare op de Hoornse vaart, wandelingen langs kunst en natuur, een Mexicaans feest in de polder, verrassende activiteiten voor ouderen, workshops voor jongeren en nog veel meer.

foto van de Trambrug in Schipluiden op een zomeravond bij ondergaande zon

Ode aan Schipluiden

In Schipluiden kan je onder andere naar Museum Het Tramstation voor de tentoonstelling Landschapsbiografieën. Kan je een fietsroute volgen en zo meer te weten komen over de verschillende koeienrassen in de wei. Kan je mee met een wandeling door de Duifpolder. En last but not least ben je welkom bij het fantastische Night at the Bridge concert (koop snel je ticket!).

Midden-Delfland t Woudt kleinste dorp van Nederland

Ode aan ’t Woudt

In dit kleinste dorpje zijn er grootse dingen te beleven! In juli kan je mee op de leukste Polderexperience. In augustus is het prachtige Dichter bij de Boer poëziefestival (aanrader!) en in september kan je genieten van het gezelligste Boerenerfconcert.

Maasland Midden-Delfland fietsroute

Ode aan Maasland

In het pittoreske Maasland kan je naar de tentoonstelling ‘Ode aan het landschap van Maasland’ in Museum De Schilpen. Op 18 juni is de Midden-Delfland Dag, een must-do! Op de langste dag van het jaar geniet je van het Midzomernachtsfeest bij Hoeve Bouwlust en begin september kan je naar Verborgen Verhalen uit Midden-Delfland luisteren.

ode aan midden-delfland montmartre den hoorn

Ode aan Den Hoorn

Op 9 juli kan je genieten van de muziek van de Fanfare voor de Hoornse Vaart. Is er op 16 juli een poldertocht voor kinderen en is er eind augustus Van ’t Kassie naar de Schuur. Een dagvullend zomerfestival met grote verscheidenheid aan optredens, voorstellingen, workshops en kinderactiviteitenrogramma. Ook is er in Den Hoorn een gezellige Montmartre markt.

Agenda

Benieuwd naar de activiteiten of evenementen van Ode aan Midden-Delfland? Bekijk ze in onze Agenda. Ze zijn te herkennen aan het Ode aan Midden-Delfland icoon.

27 apr
- 15 sep
13:00
poster van de expositie 'Van onder tot boven' van Museum De schilpen in expositieruimte Tavenu in Maasland Midden-Delfland
15 jun
- 14 jul
8:00
Vliegend Wandelpad
Er is weer een tijdelijk Vliegende Wandelpaden over boerenland georganiseerd door Vockestaert
6 jul
9:45
Header Rondje Zoet & Zout 2024
Vaar- en rijtocht met historische voer- en vaartuigen

Overnachten in Midden-Delfland

Wil je graag meerdere activiteiten doen tijdens deze zomer? Kijk of er een B&B, vakantiehuis of andere bijzondere overnachtingsplek middenin het groen beschikbaar is!

Bekijk alle opties

Activiteiten per thema

Zoek je een activiteit voor met de kinderen, of iets bij de boer? Zoek hier naar een activiteit per thema. Zoals fietsen, wandelen, bij de boer, muziek en theater of tentoonstelling en erfgoed.

Zoek per thema

Terugblik 2021

Bekijk deze impressie van de succesvolle eerste editie van Ode aan Midden-Delfland in 2021. Kom je dit jaar ook?

Impressie 2021

Laatste nieuws

Volg het laatste nieuws! Op de website van Ode aan Midden-Delfland lees je alles over de leukste activiteiten.

Het laatste nieuws

VOLG ODE AAN MIDDEN-DELFLAND VIA INSTAGRAM

Deel jouw ODE aan Midden-Delfland moment met #odeaanmiddendelfland en #puuurmiddendelfland.