Agrarische Natuurvereniging Vockestaert zet zich in voor het behoud van het karakteristieke open polderlandschap van Midden-Delfland met zijn natuurwaarden, zijn waardevolle cultuur-historische bebouwing en zijn landschapselementen.

Het versterken van de band tussen stad en platteland is belangrijk

Met dit doel organiseert Vockestaert projecten en evenementen op het gebied van educatie, recreatie en agrarisch natuur-/landschapsbeheer. Vockestaert zoekt daarbij de samenwerking met andere gebiedspartijen, overheid en de agrariërs in het gebied.

Activiteiten

Recreatie

Ieder jaar organiseert Vockestaert een aantal evenementen, veelal op agrarische bedrijven. Hoewel het agrarisch gebied in Midden-Delfland en omgeving rondom wordt omsloten door de grote steden is daar nog veel te vinden aan rust, ruimte en recreatieve bezigheden. Op unieke locaties kunt u genieten van het moois dat Midden-Delfland u te bieden heeft. Geniet van de bloesems aan de bloeiende fruitbomen, luister in de stilte van een boerderijtuin naar poëzie of kijk naar de dansende koeien die voor het eest weer naar buiten gaan in het voorjaar. Wandel mee over de boeren wandelpaden, ervaar zelf wat het werk van een boer inhoudt of struin over de streekproductenmarkt.

Educatie

Educatie aan jongeren over voedsel en de oorsprong daarvan vormt dé basis voor meer aandacht voor en kennis van voedsel. Vockestaert geeft hier invulling aan door leerlingen van basisscholen een les aan te bieden op de melkveebedrijven van onze ‘educatieboeren’. Op speelse wijze maken zij kennis met de natuur en het boerenbedrijf. Er wordt uitgelegd hoe de koe melk produceert en hoe melk daarna wordt verwerkt tot de zuivelproducten die de kinderen kennen uit de winkel. Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs is er een veldwerkproject ontwikkeld in samenwerking met docenten van verschillende vakgebieden. 

Agrarisch natuur- en landschapsbeheer

Als dragers van het landschap leveren de agrariërs in het Midden-Delflandgebied ‘groene diensten’ voor het behoud en de versterking van het open agrarisch cultuurlandschap. Het onderhoud van het karakteristieke landschap in Midden-Delfland met z’n knotwilgen, schuurtjes, hooibergen en oud grasland kan in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit St. Groenfonds Midden-Delfland. 

In samenwerking met andere partijen zet Vockestaert zich samen met de agrariërs bovendien in voor de weidevogel. De inrichting en het beheer van het agrarisch gebied worden ingezet om de populatie van de weidevogel in stand te houden.

Openingstijden

Het kantoor van Vockestaert is geopend op:
Maandag en woensdag gehele dag
Dinsdag en donderdag van 9.00-15.00
Vrijdagochtend incidenteel

Op deze dagen / tijden kun je bij ons terecht voor alle vragen over Vockestaert en onze activiteiten.

Contact

ANV Vockestaert
Burg. Musquetiersingel 40
2636 GG Schipluiden
Tel.: 015-3807112

info@vockestaert.nl
www.vockestaert.nl

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.