B&B Rechthuis van Zouteveen is een parel middenin het kleine groene hart van de Randstad tussen de steden Delft, Den Haag, Rotterdam, Maassluis en Vlaardingen en omringd door de lieflijke dorpjes van Midden-Delfland.

Hier kijk je vanuit alle gezichtspunten uit op het water en de polder 

Geschiedenis

Het Rechthuis van Zouteveen dateert uit 1651 en was oorspronkelijk een herberg, waar omwonenden ook terecht konden voor de aangifte van geboorten en huwelijken, maar waar door de schout en schepenen ook recht werd gesproken voor kleine vergrijpen in de polder.

Overnachten in de B&B

Na een ingrijpende verbouwing, waarbij alle authentieke kenmerken van dit Rijksmonument bewaard bleven, hebben Jakob Jongsma en Marja Koster op 1 juli 2011 hun Bed & Breakfast geopend met 4 kamers (waarvan 1 familiekamer) met elk een eigen luxe badkamer, een gezellige keuken en een ontbijtkamer. Vanuit alle gezichtspunten kijk je uit op het water en de polder.

Vakantiehuisjes

In 2013 is een oude schuur verbouwd tot sfeervol vakantiehuisje (de Vlaardingse Schouw). Dit is geschikt voor 5 personen en sinds juli 2016 is het voormalige gemaal (Pomphuis van Zouteveen) verbouwd tot een bijzondere logeeraccommodatie voor 4 personen.

Ontbijt

Een Bed & Breakfast is niet compleet zonder ontbijt. Hier wordt ’s morgens in de gezellige ontbijtruimte een vers bereid ontbijt geserveerd, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van streekproducten.

Overige faciliteiten

 • Vergaderen
  De ontbijt-/verblijfsruimte van de B&B doet ook dienst als vergaderruimte voor max. 10 personen en is te reserveren inclusief overnachting, maar ook per dagdeel.
 • Trouwlocatie
  Bruidsparen, die een kleinschalige (max. 20 personen) intieme huwelijksceremonie wensen kunnen, evenals in de 17
  e eeuw, ook heden ten dage terecht voor hun huwelijksvoltrekking.
 • Varen
  Aan de steiger voor de B&B ligt een elektrosloep, waarmee gasten, maar ook andere liefhebbers, het waterrijke gebied kunnen verkennen. Voor onze gasten liggen er kano’s klaar, waarvan zij gratis gebruik kunnen maken.

  Er is nu speciaal een water arrangement!

Openingstijden

B&B Rechthuis van Zouteveen is het gehele jaar geopend.
Voor weekenden en feestdagen geldt een minimum verblijfsduur.

Contact

Rechthuis van Zouteveen
Vlaardingsekade 57
2636 BD Schipluiden
Tel. 0625402201

info@benbrechthuis.nl
www.benbrechthuis.nl

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.

Volg deze partner op Instagram