Dat je in Midden-Delfland uitstekend kan wandelen is geen nieuws, maar dat je dit ook in groepsverband kan doen is voor veel mensen nog onbekend. Karen organiseert ze en inspireert je om mee te gaan!

Karen Wandelt

Ongeveer 12 jaar geleden ben ik vanuit hartje Rotterdam naar Maasland verhuisd en sindsdien veranderd van een stadsmens in een liefhebber van het platteland. Ik hou van bewegen, buiten zijn en het typische, weidse, polderlandschap van Midden-Delfland. Het wandelen door de polder helpt mij om tot rust te komen, in het moment te zijn, en mijn hoofd leeg te maken. Ik vind het fijn om anderen ook te laten merken hoe lekker het is om er op uit te trekken en letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Daarnaast wil ik graag bijdragen aan de bekendheid en het behoud van Midden-Delfland door meer mensen al wandelend kennis te laten maken met dit gebied, de lokale producten en cittaslow horeca.

Groepswandelingen

Van wandelen word je blij, het is gezellig, gezond en je komt op plekjes waar je het bestaan niet van wist. Een groepswandeling van Karen Wandelt is een mix van goed gezelschap, een verrassende route – zo veel als mogelijk over onverharde paden – en lekkere (meestal biologische) hapjes bij lokale horeca. Het aantal wandelaars varieert van 8 tot maximaal 20. Het aantal kilometers en de route is iedere keer net even anders. Gemiddeld wandelen we 10 tot 15 km.

Stiltewandeling

Tijdens een stiltewandeling kun je even uit de drukte van het dagelijks bestaan stappen. Genieten van de omgeving en tot rust komen. Ook kan een wandeling in stilte je helpen om nieuwe (creatieve) ideeën te krijgen. In een groep, waarin iedereen stil is, ervaar je de stilte nog meer dan in je eentje.

‘Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker’, sprak de Indiaas politicus Mahatma Gandhi aan het begin van de vorige eeuw niet voor niets.

Na een korte toelichting maken we een wandeling in stilte (rustig tempo) van ongeveer 1,5 tot 2 uur. We eindigen voor een kop thee/koffie op het punt waar we gestart zijn. Het maximum aantal deelnemers is 10.

Neem contact op met Karen als je een keer mee wilt met de groepswandeling of stiltewandeling.

Contact

Karen Kwikkers
karenkwikkerswandelt@gmail.com

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.