De Midden-Delfland Vereniging biedt ondersteuning aan duurzame veehouderij, bevordert verantwoorde ‘stille’ recreatie en wil de band tussen stad en platteland verstevigen.

De Midden-Delfland Vereniging staat sinds 1977 voor het open en groen houden van het Midden-Delflandgebied en het bewaken van het unieke (polder)landschap en de natuur.

Inzet

De vereniging heeft inmiddels ruim 3100 leden. ‘We volgen actief en kritisch ruimtelijke plannen en landschapsontwikkelingen. Waar nodig, samen met andere partijen, pleiten we voor verbeteringen via inspraakmogelijkheden en bezwaarschriften’, vertelt voorzitter Koos Karssen. Tientallen vrijwilligers zijn actief in werkgroepen en als informatiemedewerker bij allerlei evenementen. Sinds 1999 vindt in juni de jaarlijkse Midden-Delfland Dag plaats om het gebied met al zijn waarden en kwaliteiten te promoten.

Op pad

De vereniging ontwikkelt fiets- en wandelroutes en organiseert themawandelingen. Vier keer per jaar komt de Midden-Delfkrant (verenigingsmagazine, full color) uit en elke 2 jaar verschijnt een dubbeldik themanummer. Elke maand ontvangen leden per e-mail een nieuwsbrief. Koos vervolgt: ‘Onze website biedt een waaier aan informatie, een actueel overzicht over al onze (leden)activiteiten én een webshop. We betrekken ondernemers die ons als MDV Partner ondersteunen, en organiseren stads- en netwerkbijeenkomsten.’

Steun ons

Word lid voor 21,50 euro per jaar! Je ontvangt vier maal per jaar de Midden-Delfkrant en een digitale nieuwsbrief incl. een activiteitenagenda.

Vijfjesleden (minimumbijdrage 5 euro) ontvangen alleen de digitale nieuwsbrief.

Contact

Midden-Delfland Vereniging
Burgemeester Musquetiersingel 40
2636 GG Schipluiden
Tel.: 0642105407 (ma en woe overdag) 

secretariaat@middendelflandvereniging.nl
www.middendelflandvereniging.nl

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.