In 2009 kocht de Agrarische Natuur Vereniging Vockestaert een schaapskudde aan om de zuidrand van Midden-Delfland te begrazen. Vanaf dat moment was er in Midden-Delfland een schaapskudde: de Schaapskudde Vockestaert-Midden-Delfland.

We lopen met onze kudde (herder/hond/schapen) een aantal dagen in de week door het recreatiegebied. We grazen daar waar afgesproken is met onze opdrachtgever Staatsbosbeheer.

Adrianushoeve

Met een schaapskudde van ruim 180 schapen en ruim 150 lammetjes is de kudde inmiddels een begrip in het gebied. Naast de begrazing verzorgen wij educatielessen voor schooljeugd, ontvangen wij groepen op de Adrianushoeve en organiseren wij diverse (jaarlijkse) evenementen.

Onderhoud

Ook hebben wij de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het gebied. Hieronder vallen het onderhoud van de algemene voorzieningen, de natuurelementen en de weidegebieden. Dit is een samenwerking met natuurverenigingen en de lokale agrariërs.

Jaarlijkse evenementen

  • Lammetjesdag
  • Sheeplighting
  • Boerenoogstfeest
  • Folklorefeest
  • Bezoekersopening boerderij
  • Museum

Bekijk voor actuele data de agenda van PUUUR Midden-Delfland.

Contact

Heb je een vraag over de schaapskudde, over vrijwilliger bij ons worden, lopen met de herder, heb je interesse in ons schapenvlees of heb je andere vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Contactgegevens

Stichting Schaapskudde Vockestaert-Midden-Delfland
Adrianushoeve
Woudweg 26
3123 KB Schiedam

info@schaapskuddemiddendelfland.nl
www.schaapskuddemiddendelfland.nl

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.