Weij Streekproeverij opent haar deuren in 2025. Maar niet getreurd. Tijdens het oogstseizoen (mei tot oktober) kun je al terecht bij Weij Bar.

Bij Weij Streekproeverij in Maassluis proef en snoep je uitgebreid van lekkers uit bos, tuin en streek. Waar mogelijk biologisch, hoe dan ook seizoens- en streekgebonden.

Weij Streekproeverij

Weij Streekproeverij is onderdeel van een groene oase in de Aalkeet binnenpolder. De verschillende componenten van Weij vullen elkaar aan tot een circulair samenspel:

  • bij zelfoogsttuin De Groentemeester halen oogstgenoten wekelijks hun eigen onbespoten groenten van het land;
  • voedselbos Weij verhoogt de biodiversiteit en introduceert een andere manier van voedselproductie;
  • in de tussentijd spelen de kinderen naar hartenlust in het speelbos en maken laagdrempelig kennis met natuur en voedselproductie;
  • smaakt het naar meer? neem vanuit de Polderwinkel gerust wat lekkers mee voor thuis, of voor een ander. Hier vind je verse groenten maar ook ingemaakte waar, zoals huisgemaakte jam en chutney. Of je plukt je eigen veldboeket bij De Groentemeester.

Weij Bar | pop-up koffiebar

Streekproeverij Weij opent haar deuren naar verwachting in 2025. Nog even wachten dus… Maar niet getreurd! Je kan nu al bij Weij terecht voor een goede kop koffie met huisgemaakt lekkers, een simpele lunch of een borrel(hap) in de namiddag. Want het kleine zusje van Weij Streekproeverij, Weij Bar, is tijdens het oogstseizoen (van mei tot oktober) open voor koffie met huisgemaakt lekkers, een heerlijke lunch of een complete picknick.

Activiteiten

Ook is er van alles te doen, zien en beleven bij Weij Bar! Zo geeft De Groentemeester maandelijks een rondleiding door de zelfoogsttuin, is er geregeld Yoga in de Weij, gaan we knutselen, veldboeket binden, bijen van dichtbij bekijken, fotoworkshops geven, voorlezen, natuurproefjes doen… Houd de kalender van Weij Bar in de gaten.

Openingstijden

Weij Bar is vanaf 11 mei 2024 open op:

  • woensdag van 12.00–16.00 uur
  • zaterdag van 10.30–16.30 uur
  • zondag van 12.00–16.00 uur

Let op: Weij Bar heeft een zomerstop van 24 juli t/m 7 augustus.

Contact

Vlaardingsedijk 5,
3143 LN Maassluis
(oude ijsbaan Maassluis)
Tel: 010 – 311 22 84

info@weijstreekproeverij.nl
www.weijstreekproeverij.nl  

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.