Ontdek de regio op de fiets

Midden-Delfland is een ideaal vertrekpunt om al fietsend de regio te ontdekken. Verblijf je hier langer? Kies voor een verblijf in één van de heerlijke, rustige vakantiehuisjes, campings of B&B’s en maak vanuit Midden-Delfland deze mooie thematische fietstochten.

Fietsroute: Rondje streekproducten van Delft naar Midden-Delfland

Vanuit Delft fiets je zo het groene gebied Midden-Delfland in. Dichtbij de stad ben je hier even helemaal weg. Deze fietsroute brengt je vanuit de stad Delft naar Delfgauw, Ackerdijkse Plassen, Broekpolder, Maasland en Schipluiden. Je proeft tijdens deze route letterlijk het landschap, want je komt langs lokale winkels en stalletjes langs de weg. Hier shop je heerlijke streekproducten. Perfecte route waarbij je veel horeca tegenkomt om even op adem te komen, het contrast van het mooie Delft en het platteland ervaart en thuiskomt met prachtige producten.

Fietsroute streekproducten vanuit Delft

Fietsroute: Het landelijke tussen Delft en Vlaardingen

Fiets 50 km door een prachtig landschap en historische straten. Het rustige buitengebied van Delft vormt een groot contrast met de bruisende steden rondom. Het is heerlijk om je weg te zoeken naar Vlaardingen, dé haringstad van Nederland. In de geschiedenis van Vlaardingen is de visvangst altijd al belangrijk geweest. Vertrek vanuit Schipluiden en fiets door de polders richting natuurgebied de Broekpolder, Maasland en door naar de Lier. Het mooie aan deze route is de veelzijdigheid van het landschap onderweg.

Fietsroute tussen Delft en Vlaardingen

Fietsroute: Rondje Europoort en Maassluis met de Fast Ferry

Met de fiets op de veerboot naar Europoort en met het pontje naar Maassluis: bootjes genoeg met deze route! Om je heen zie je gigantische containerschepen, echt een machtig gezicht. Je verkent ook de polder, het pittoreske en eeuwenoude Maasland en langs de Foppenplas en de Vlaardingse vaart fiets je weer richting Hoek van Holland. Het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum is een bezoek waard!

Fietsroute rondje Europoort en Maassluis

Fietsroute: Pontjes route

Fiets en vaar door de Hoek van Zuid-Holland en laat je verrassen door de Vijf Pontjesroute. Met 68 fietskilometers en 10 vaarkilometers ontdek je de schoonheid van deze waterrijke Hoek.

De RET Fast Ferry neemt je vanuit Hoek van Holland mee naar de Rotterdamse haven. Hiervandaan fiets je over de Maasvlakte richting de mooie Oostvoornse en Brielse meren. Stop onderweg bij het informatiecentrum Futureland en leer alles over de Tweede Maasvlakte. Steek het Brielse meer over met het fiets voetveer om vervolgens koers te zetten naar Rozenburg voor pont nummer 3. Geniet tijdens de oversteek van één van de drukst bevaren wateren ter wereld, de Nieuwe Waterweg. Eenmaal aan de overkant fiets je door het historisch Maassluis richting de groene polders en het recreatiegebied van Midden-Delfland. Deze polders kenmerken zich door karakteristieke pontjes.

Fietsroute pontjesroute

Fietsroute: E-bike route

Deze E-bike route neemt je mee door het open landschap van het enige ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’ in Nederland; Midden-Delfland. Deze status geeft het belang aan van het open en groen houden van dit waardevolle agrarisch veenweidelandschap. Je ontdekt op deze route het oud-Hollandse landschap van de polder: haar (in de zomer groene) weiden, de slootjes, plassen en de slingerende paadjes omzoomd door knotwilgen.

Fietsroute Rondje Midden-Delfland

Fietsroute: Streekproducten route

Deze fietsroute door vijf verschillende gemeenten (Hoek van Holland, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Westland) neemt je mee naar de leukste plekjes in het gebied. Trotse producenten en leveranciers laten je kennismaken met bijzondere streekproducten. Je leert niet alleen wat het gebied te bieden heeft, je ervaart en proeft ook direct hoe afwisselend en veelzijdig deze hoek van Zuid-Holland is.

Fietsroute streekproducten

Fietsroute: Langs de randen van Midden-Delfland

Fiets om Midden-Delfland heen en bewonder één van de oudste poldergebieden van Zuid-Holland. Voor veel bezoekers een verrassende ontdekking dat er naast alle drukte ook de stilte van de stad op te zoeken is. Het landschap is gevarieerd. Het is een open veenweidegebied, afgewisseld met recreatiegebieden, pittoreske en oerhollandse dorpjes en weilanden vol grazende koeien.

Volg de fietsroute en laat je verrassen door de diversiteit langs de randen van Midden-Delfland.

Fietsroute langs de randen van Midden-Delfland

Fietsroute: Waterroute

De Hoek van Zuid-Holland is bij uitstek de regio om deze waterrijke provincie per fiets te ontdekken. Het vele omliggende water biedt al eeuwen welvaart, maar ook bedreigingen. De strijd tegen het water beleef je bij het sluitstuk van de Deltawerken; de Maeslantkering. Deze stormvloedkering ligt aan de Nieuwe Waterweg, één van de drukst bevaren wateren ter wereld. Deze toegangspoort tot de Rotterdamse Haven kent maar liefst 80.000 scheepsbewegingen per jaar. Alles hierover ontdek je in het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis. De uitgestrekte polders en sloten in Midden-Delfland zijn een Hollandse oase van rust. Beleef de kassen in Westland vanaf de fiets en geniet van de stalletjes langs de weg.

Fietsroute Waterroute

Fiets huren?

Een leuke route fietsen, maar geen fiets mee? Geen probleem. Rij naar Paviljoen de Zweth en huur hier een fiets, e-bike of tandem. En wil je de tocht onderbreken voor een lekkere picknick? Zij kunnen complete picknickmanden verzorgen voor onderweg!

Fietsen huren
Paviljoen de Zweth | Midden-Delfland

Meer weten over de regio?

Wil je meer informatie over de omliggende steden, klik dan op één van de onderstaande links naar de toeristische websites van onze buren:

Delft
Schiedam
Westland
Hoek van Holland
Maassluis
Vlaardingen

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.