Het allereerste prentenboek van Midden-Delfland: Cheeta en Slo is gepresenteerd! 

Cheeta en Slo in Midden-Delfland

Op 30 september, de eerste dag van de Kinderboekenweek, kregen de burgemeester en wethouder Sonja Smit, van Midden-Delfland, het eerste exemplaar van prentenboek Cheeta en Slo in Cittaslow aangeboden. Het boek is geïllustreerd door Deborah van de Leijgraaf uit Den Hoorn en geschreven door José van Winden uit Schipluiden en speelt zich helemaal af in Midden-Delfland. De overhandiging op basisscholen De Schutse en de Aloysius in Maasland vormt het startschot van een voorleesestafette in de gemeente.

Voorlezen stimuleren

Aansluitend aan de voorleessessies op de verschillende basisscholen krijgen 4-jarigen in de gemeente een exemplaar van het boek.

“We willen hiermee het lezen en voorlezen stimuleren en direct ook aandacht geven aan al het moois in onze gemeente,” aldus wethouder Sonja Smit.

Burgemeester Rodenburg: “Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen, maar daarnaast ook heel gezellig. Zeker met een boek als dit dat zich afspeelt in de eigen omgeving. Ook is dit een mooie manier om Cittaslow bij onze inwoners thuis te brengen.”

Lokaal verhaal

Het boek gaat over kat Cheeta en slak Slo die samen naar de verjaardag van Pad gaan. Pad woont aan de andere kant van de polder. Cheeta heeft altijd haast en wil niets missen. Daarom neemt hij Slo op zijn rug en rent ervandoor, maar is dat wel zo slim? “Het is een verhaal over aandacht hebben voor elkaar en de omgeving. Een boodschap die past bij de Cittaslow-filosofie van Midden-Delfland,” aldus schrijfster José van Winden. “In de prenten van Deborah zijn de lokale elementen duidelijk te herkennen, maar het verhaal is universeel.”

Cittaslow

Cittaslow is een wereldwijd netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te verbeteren. In het boek worden de kernwaarden van Cittaslow (zoals aandacht voor elkaar, de cultuurhistorie, streekproducten en de natuur) op een speelse manier zichtbaar gemaakt. Midden-Delfland was de eerste Nederlandse gemeente die zich bij het netwerk aansloot. Inmiddels zijn er tien, verspreid over het hele land.

Kleurwedstrijd

Maak kans op het geweldige Cheeta & Slo prentenboek, gesigneerd en mét tas, stickervellen en ansichtkaarten t.w.v. € 35,-! 🐌 🌳 🐯

🖍 Iedereen mag gezellig meedoen!
1.  Download de tekening voor de Cheeta_kleurplaat en/of de Slo_kleurplaat
2. Print de tekening uit en kleur zo mooi mogelijk, wees creatief
3. Tevreden? Maak een foto van het resultaat
4. Upload je foto vóór 2 november in een reactie op Facebook van de winactie-post.

🎉 In de week van 2 november maakt de jury de winnaar bekend.
De jury bestaat uit tekstschrijfster; José van Winden Tekstproducties, illustrator Deborah; BORA en PUUUR Midden-Delfland.

Veel tekenplezier! 

Waar te koop?

Het prentenboek is voor € 14,95 te koop.

Verkoopadressen:

 • Via schrijfster José van Winden of illustratrice Deborah van de Leijgraaf.
 • Schipluiden
  Beauty Instore
  het Raadhuis
 • Den Hoorn
  Zoes Conceptstore
 • Delft
  Boekhandel De Omslag
  Readshop Kempers
 • Maasland
  Hoeve Bouwlust
  Boerenbont
 • Schiedam
  boekwinkel Post Scriptum
 • Naaldwijk
  Readshop

Ben je nu al verliefd op de tekeningen? Kijk eens op de website van Deborah, want daar is al een assortiment aan stickervellen en ansichtkaarten te vinden!

Wil je meer informatie over het boek?
José van Winden, jose@josevanwinden.nl, 06 30118674