Als je in Midden-Delfland loopt, zie je volop mensen genieten van het bijzondere gebied. De een geniet van de rust, de ander kijkt graag naar de vogels en weer een ander bewonderd het landschap. We vroegen aan een aantal dames waarom zij graag in Midden-Delfland wandelen.

Wandelaarster Conny Noort deelt haar route

Waar wandel je het liefst in Midden-Delfland?

Conny: “Ik wandel meerdere keren per week een ommetje van ruim een uur. Ik wandel dan vanuit Den Hoorn via het Sophia van Wouwpad om Golfbaan Delfland heen en dan langs de Vlaardingse Vaart terug van Schipluiden naar Den Hoorn. Het stuk langs het water wandelen vind ik het mooist.”

Als er een vriendin komt, wandelen ze ruim anderhalf uur. Conny laat dan met trots ’t Woudt zien, het kleinste dorp van Nederland, en wandelt langs de Zwethkade weer terug naar Den Hoorn.

Wat vind je mooi aan Midden-Delfland?

Conny: “Midden-Delfland is mooi vanwege het agrarische karakter in de dorpen Schipluiden en ’t Woudt. Ook de (geknotte) wilgen langs de paden maken het gebied mooi.”

Volg Conny en haar wandelingen via haar Instagram account. 

Wandelaars Rob en Wil Hemerik delen hun routes

Waar wandel je het liefst in Midden-Delfland?

Wil: “Wij wonen aan de buitenrand van Schiedam Noord en Midden-Delfland is echt onze “voortuin”. We lopen vaak richting de Vlaardingse Vaart, het Poldervaartgebied en soms door het land (buiten broedseizoen om). Elk seizoen is het er prachtig.

Gister wandelden we “ons rondje Vlaardingse Vaart”. Dit is ongeveer 13 km. Het overgrote deel van het traject zijn echte wandelpaden. Soms over een stukje gras, zand of grind. Deze route is de lange versie, dwars door weilanden, rietlanden, kleine bossages en langs en over watertjes. En de hele tijd een weids uitzicht.”

De wandeling is in het gebied Holierhoekse en Zouteveense polder. Een groen en weids gebied. Je start en eindigt bijvoorbeeld op de parkeerplaats naast de Harreweg en over de Woudweg, over de A4 volg je de Vroonweerseweg richting knooppunt 47. Volg het wandelpad naar rechts tot de eerste brug, deze over en na de tweede brug rechts richting knooppunt 46, nr 68 volgen. De weg vervolgen en het fietspad oversteken. Links bij de boerderij het loopbruggetje over en de dijk op klimmen en dan langs het water wandelen. Bij knooppunt 52 kan je naar beneden meteen naar rechts het fietspad volgen tot aan knooppunt 80 rechtdoor de Holyweg oversteken en direct naar links. Dit pad loopt evenwijdig aan de Holyweg. Vanaf daar kan je op verschillende manier wandelen weer richting de A4 oversteken. Bijvoorbeeld via de Vroonweerseweg en de Woudweg.

Wat vind je mooi aan Midden-Delfland?

Wil: “Midden-Delfland is een streling voor het oog en oor, vitamientjes voor het hart. Zeker in deze tijd.”

Volg Rob en Wil en hun wandelingen via hun Instagram account. 

Wandelaarster Annemarie van Buuren deelt haar route

Waar wandel je het liefst in Midden-Delfland?

Annemarie: “In Maasland wandel ik graag en als er ijs ligt dan maak ik graag een toertje over de mooie vlieten. Deze winter was het fantastisch dat de Foppenplas bevroren was met prachtig zwart ijs. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Helaas was de ijspret van korte duur.”

Ik vraag Annemarie naar haar wandelroute en ze vertelt dat ze meestal  in Maasland wandelt en dan vertrekt vanaf het MVV parkeerterrein (sportvereniging). Via het Kerkepad loop je naar de Kwakelweg en vervolgens kan je langs de Vlieten weer terug richting Maasland wandelen. “Het is een leuk rondje door het weiland en over verharde paden. Met mooi uitzicht over de Vlietlanden en de polders.” Deze wandeling is ongeveer 4,5 km. Dus je bent in een uurtje weer terug.

Wat vind je mooi aan Midden-Delfland?

Annamarie: Ik vind de diversiteit van Midden-Delfland mooi, polders, water, weidse vergezichten en dat allemaal in een wandeling. Ook zijn er veel verschillende vogels om te spotten. Je kan ook met het (fiets)pontje richting het Jachthuis of de Broekpolder.

Volg Annemarie en haar wandelingen via haar Instagram account.

Nog meer wandelen?

Wil je nog meer routes ontdekken door Midden-Delfland? Neem dan een kijkje op onze pagina Wandelen. Heb jij een leuke route die je wilt delen met ons? Mail het naar ons: redactie@puuurmiddendelfland.nl

Ontdek hier meer wandelroutes