In het waterrijke gebied van Midden-Delfland kom je op een aantal locaties een pontje tegen om naar de overkant te komen. Handig én leuk! Op deze manier kom je op prachtige natuurplekken. Er zijn bemande en onbemande pontjes. Hieronder lees je welke veerponten er zijn.

Veerpont De Kwakel

Deze veerpont is een handige schakel tussen de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland (Duifpolder en Commandeurspolder) en het bosrijke gebied van Vlaardingen (Broekpolder). De pont wordt gerund door vrijwilligers en beheerd door het Recreatieschap Midden-Delfland.

Route: Kwakelweg (Maasland), Broekpolder (Vlaardingen)

Vaartijden

  • april en oktober: weekenden en feestdagen (alleen bij mooi weer) van 11.00 tot 17.50 uur
  • mei t/m september: dagelijks van 11.00 tot 17.50 uur

Laatste afvaart: Kwakelweg 17.30 uur, ’t Jachthuis 17.40 uur, Bommeer 17.50 uur.

Kosten: € 1 per persoon (contant te betalen bij de schipper).

Let op: In de winterperiode vaart de pont incidenteel in het weekend of door de weeks (bij mooi weer).

Bron: Staatsbosbeheer

Tip!

Met de veerpont de Kwakel kom je langs Eetcafé en terras `t Jachthuis. Op het eiland de Foppenplas is dit echt een aanrader. Want vanaf het terras geniet je van het water, de natuur en natuurlijk iets heerlijks van de kaart.

Veerpont De Trekschuit

Met de handbediende veerpont De Trekschuit kunnen voetgangers en fietsers de Vlaardingse Vaart oversteken en zo tussen de Zouteveense en Duifpolder pendelen. Daar moet wel voor gewerkt worden: met een draaiwiel drijf je een ketting aan en zorg je dat je jezelf overtrekt. De ketting zakt achter de pont naar de bodem, om overlast voor scheepvaartverkeer te voorkomen. Het beheer gebeurt door het Recreatieschap Midden-Delfland.

Route: Duifpolder (Maassluis), Zouteveensepolder (Vlaardingen/Schipluiden)

Vaartijden

  • 1 april – 31 oktober (onvoorziene omstandigheden voorbehouden)

Kosten: Geen

Bron: Staatsbosbeheer

De Kabelveerpont

Bij Camping het Zonneveld aan de Gaagweg ligt tegenover de ingang van de camping een kabelveerpont. Langs de vaart van de Gaagweg / Oostgaag kan je namelijk heerlijk fietsen (of wandelen) op het Gaagpad. Voor een oversteek naar de andere kant is deze zelfbedieningspont een uitkomst!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.