100 jaar Caecilia Schipluiden

Caecilia Schipluiden is een mooie, bloeiende vereniging met een harmonieorkest, jeugdorkest, slagwerkgroep, muziekschool en boerenkapel. Enthousiaste leden vinden elkaar ook regelmatig in verschillende ensembles. Caecilia houdt ervan om het publiek – en zichzelf – te verrassen. Met ruim 120 leden vieren ze in 2021 en 2022 hun 100-jarig jubileum.

Activiteiten in het jubileumjaar

Met alle muzikanten en inwoners van Schipluiden, Den Hoorn en de rest van Midden-Delfland (en omstreken) willen ze er een groot feest van maken! Je bent van harte uitgenodigd om de activiteiten bij te wonen.

Van het startconcert in Theater de Veste op 20 november 2021, een groots molenconcert in juni 2022 tot een muziekreis voor de jeugdige muzikanten naar München: het wordt allemaal feestelijk aangepakt! Op deze speciale pagina vind je een overzicht van alle concerten en activiteiten.

20 november 2021: Jubileumconcert Theater de Veste

Het jubileumjaar gaat van start met een groots theaterconcert op 20 november 2021. Dat vindt plaats in Theater de Veste in Delft. Een dag voordat Caecilia écht 100 jaar worden! Het concert zal het verhaal vertellen van een eeuw Caecilia Schipluiden, een ware tijdreis van 1921 tot aan het heden. De avond gaat langs de rijke historie van Caecilia Schipluiden, met ‘de typische dingen van toen’, leuke anekdotes en natuurlijk: muziek. Voor jong en oud wordt dit een grandioze avond.


22 januari 2022: Cult Royale: VERPLAATST naar 26 maart 2022

In Schipluiden vindt aan het begin van 2022 een cultureel festival plaats onder de naam ‘Cult Royale’. In 2022 wordt dit festival muzikaal opgeluisterd door de jubilerende vereniging Caecilia Schipluiden. De avond staat dan ook in het teken van 100 jaar Caecilia. Op verschillende plaatsen in Schipluiden zullen diverse concertvormen te zien/horen zijn, die verwijzen naar orkestmuziek door blazers en slagwerkers. Een avond vol cultuur, daar moet je bij zijn!

Koop hier je ticket!

9 April (ovb) – Amazing meezing Matinee

Boerenkapel ‘de Knotwilgen’ gaat naar het lokale verzorgingshuis Akkerleven om daar met de ouderen ‘muziekbingo’ te spelen. Er worden liedjes van toen gespeeld en natúúrlijk meegezongen. Alleen toegankelijk voor bewoners en verzorgers van het verzorgingshuis.

23 april – Overdag – Het Jeugdorkestenfestival

Op 23 april organiseert Caecilia Schipluiden overdag een mini-concours voor jeugdorkesten uit de regio. Er zullen professionele coaches aanwezig zijn die opbouwende feedback kunnen geven. Het gaat erom de jeugdige muzikanten vooral een leerzame en gezellige middag te bezorgen, en het is een leuke en leerzame activiteit om elkaar te ontmoeten. Ieder deelnemend orkest ontvangt een juryrapport en iedereen wint een prijs!

23 april – Avond – Het Bitterbal – een heus Boerenkapellenfestival

In de avonduren wordt overgeschakeld naar het kapellenfestival ‘Het Bitterbal’. Ook hier geldt dat positieve feedback door een jury van professionals zal mogen bijdragen aan verbetering van het niveau en de vaardigheden. Bovenal is deze avond natuurlijk het toneel van bijzonder muzikaal talent en gezelligheid ineen.

28 april – 3 mei 2022: Jeugdorkesttournee

Voor de jeugdige muzikanten gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een kleine week samen op tournee! Het levert een geweldige reiservaring op, zal het een belangrijke bijdrage leveren aan de teamspirit en men maakt kennis met de muziekcultuur op locatie. Een unieke reiservaring voor de jeugd van Caecilia Schipluiden!

18 juni 2022: A Night at the Bridge

De trambrug is één van de iconen van Schipluiden en zal samen met molen De Korpershoek het decor vormen voor een groot openluchtconcert door Caecilia Schipluiden. Het podium wordt bij de molen aan de waterkant opgebouwd. Publiek zal kunnen plaatsnemen op tribunes op de kade aan de dorpszijde, maar kan het concert ook per boot bezoeken en meebeleven. Het wordt een spectaculair concert op het water, in de setting van een zwoele zomeravond. Dit wil je niet missen!

19 november 2022: Caecilia Academy Awards

Het laatste concert van het jubileumjaar is een spectaculaire avond vol met glitter en glamour: de Caecilia Academy Awards. Deze avond draait om de prestaties die de vereniging heeft geleverd in het jubileumjaar. Inclusief nominaties onder muzikanten, speciaal ontworpen Academy Awards (oftewel de Oscars) en natuurlijk: filmmuziek! Samen met de muzikanten kunt u 100 jaar Caecilia Schipluiden feestelijk afsluiten!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het jubileumjaar? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Caecilia Schipluiden.