Midden-Delfland is dankzij de boeren een prachtig open en groen gebied. En iedere boer heeft wel een mooi verhaal te vertellen. In de reeks ‘Boerenbericht uit Midden-Delfland’ vertellen boeren uit Midden-Delfland wat hun bezighoudt. Dit keer boer en loonwerker Roel van Buuren van Boerderij Landlust.

Op zoek naar percelen

Jonge boer Roel van Buuren van Biologische Boerderij Landlust in Maasland wil zijn jonge Jersey kalfjes graag een bijdrage laten leveren aan de natuur in het gebied. “Dit ras verteert heel goed ruwe grassoorten en in plaats van ze op stal te laten staan wil ik ze graag elders in Midden-Delfland land laten begrazen, dat anders door maaimachines bijgehouden wordt. Dit bespaart een hoop fossiele energie en het biedt kansen voor Midden-Delflandse boeren om zowel biodiversiteit te creëren met behulp van grote grazers, als samen te werken met natuurorganisaties. Roel is nu nog op zoek naar percelen waar zijn kalfjes terecht kunnen.

Roel van buuren maasland landlust boerderij
Lees hier de andere boerenberichten
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.