Boerenwandelpaden

In Midden-Delfland zijn er 5 verschillende boerenwandelpaden. Dit zijn vaste wandelpaden waarbij je een stuk over boerenland van gastvrije boeren kunt lopen. Let op, de boerenwandelpaden zijn gesloten van 1 maart tot 15 juni. Fietsen en honden zijn niet toegestaan op de paden. Met ingang van 1 maart begint het broedseizoen van de weidevogels en zijn deze paden niet toegankelijk. Zo krijgen de vogels hun rust en draagt dit bij aan het weidevogelbeheer.

De wandelpaden zijn tot stand gekomen door de samenwerking van ANV Vockestaert en de boeren.

ANV Vockestaert

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert zet zich in voor het behoud van het karakteristieke open polderlandschap van Midden-Delfland met zijn natuurwaarden, zijn waardevolle cultuur-historische bebouwing en zijn landschapselementen. Zij hebben de wandelingen uitgestippeld over de ‘Boerenpaden’. Daarmee maak je op een heel andere manier kennis met het veenweidelandschap waar de boeren zorg voor dragen.

Hieronder kun je de vijf verschillende boerenwandelpaden downloaden.

Wandelroute Boerenpad Aalkeetbuitenpolder

Wandelroute rond de boerderij van de familie Hollaar, door de weidse polders van Midden-Delfland. Onderweg ben je te gast bij de boer en boerin en kom je ’s zomers zeker boerenzwaluwen tegen. Volg de zwaluw op de klompgele routebordjes.

Download de route

Wandelroute Boerenpad Ackerdijkse polder

Wandelroute door de weidse polders van Midden-Delfland. In de zomer wordt je ongetwijfeld getrakteerd op de roep en buitelingen in de lucht van de tureluur. Onderweg ben je te gast bij de boer en boerin. Volg de zwaluw op de klompgele routebordjes.

Let op: dit boerenpad is gesloten van 15 maart – 15 juni in verband met het broedseizoen.

Download de route

Wandelroute Boerenpad Holierhoeks

Wandelroute rond de boerderij van de familie Rodenburg, door de weidse polders van Midden-Delfland. Onderweg ben je te gast bij de boer en boerin. Neem je verrekijker mee om grutto’s te spotten. Volg de klompgele routebordjes met een zwaluw.

Let op: dit boerenpad is gesloten van 15 maart t/m 15 juni in verband met het broedseizoen.

Download de route

Wandelroute Boerenpad Foppenpolder

Er zijn verschillende boerenpaden te wandelen door de Foppenpolder. Onderweg ben je te gast bij boer Sonneveld, die aan weidevogelbescherming doet. Neem je verrekijker mee om de vele weidevogels te bewonderen. Volg de klompgele routebordjes met een zwaluw.

De route is ook in te korten tot 2 kilometer.

Download de route

Wandelroute Boerenpad Duifpolder

Wandelroute rond de boerderij van de familie Van der Kooij, door de weidse polders van Midden-Delfland. Onderweg ben je te gast bij de boer en boerin. Neem je verrekijker mee om de vele weidevogels te bewonderen. Volg de klompgele routebordjes met een zwaluw.

Let op: dit boerenpad is gesloten van 15 maart t/m 15 juni in verband met het broedseizoen.

Download de route