Midden-Delfland is dankzij de boeren een prachtig open en groen gebied. En iedere boer heeft wel een mooi verhaal te vertellen. In de reeks ‘Boerenbericht uit Midden-Delfland’ vertellen boeren uit Midden-Delfland wat hun bezighoudt. Dit keer boer en loonwerker Jeroen v/d Kooij van Hoeve Rust-Hoff.

Kruidenrijk gras

Op het land van Hoeve Rust-hoff wordt kruidenrijk gras ingezaaid. Biologische boer Jeroen van der Kooij doet mee aan een proef. Het graszaad wordt met twee verschillende machines op twee verschillende manieren ingezaaid.

“Ik heb wel een voorkeur voor één van de twee opties, maar ben benieuwd naar de uitkomst”, zegt Jeroen. “We hebben nog twee groeizame maanden voor de boeg, dus ik verwacht op korte termijn al te kunnen zien hoe het aanslaat.”

Het doel is meer kruiden in het graslandschap te krijgen en te zien welke methode het beste is voor welk type landschap. Meer kruiden in het landschap betekent meer insecten – wat goed is voor de weidevogels – en meer variatie in de voeding voor de koeien.

Aan het project doen meerdere boeren uit Midden-Delfland mee.

hoeve rust hoff jeroen kooij kruidenrijk gras
Lees hier de andere boerenberichten
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.