Wie zijn wij?

Fred Mattern vormt samen met 75 andere personen BoereGoed. Bij BoereGoed werken mensen samen aan de teelt en verkoop van gezonde voeding en vooral om elkaar te helpen in werk en samenleving. BoereGoed biedt een plaats voor iedereen. Mensen helpen elkaar, leren van elkaar, mogen zichzelf zijn.

Boeregoed streekproducten streekmarkt lokaal groenten fruit ambachtelijk naaldwijk winkel

De essentie van lokaal

Bij BoereGoed komen mensen uit alle lagen van de samenleving samen. We zorgen ervoor dat iedereen zijn plek vindt. Mensen die met pensioen zijn, maar ook mensen die niet meer aan het werk kunnen vanwege andere oorzaken. Op vrijwillig basis werken 75 personen samen aan het telen, verwerken en verkopen van zoveel mogelijk lokale producten.

In onze eigen kas doen we aan koude teelt, dus geen verwarming en geen licht. We verbouwen meer dan 20 producten in de kas achter de winkel, van bonen, oogmeloenen, bloemkolen (kaskooltjes) tot paprika, wortels, uien, prei en meer.

Bij BoereGoed verbinden we de lokale teler aan de lokale markt en dat vinden we prachtig om te doen.

Uit Midden-Delfland halen we zuivel en vlees. Die komen van Coöperatie Heerlijk van Dichtbij. Eieren komen van Boerenmart uit Maasland en de appelstroop komt van Hoeve Bouwlust. Voor ons zijn de mensen met wie we samenwerken van groot belang. Dat het via de korte keten gaat en we gezonde producten leveren maakt het extra leuk om te verkopen.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.