Wie ben ik?

Ik ben Joris Peters en ik ben chefkok bij en eigenaar van restaurant Aan de Zweth. Sinds 2015 sta ik hier aan het fornuis samen met mijn team en al na 11 maanden kregen we onze 1e Michelin ster. De basis voor onze gerechten is de Franse keuken en dan vooral de sauzen en de bereidingswijzen. Soms maken we ook wel uitstapjes naar Mediteraanse gerechten of met kruidenmengsels.

tartaar van ossehaas met een crème van schaaldieren, ‘Impérial’ kaviaar en sorbet van zilveruitjes van vlees van Hoeve Biesland gemaakt door chefkok Joris Peters van sterrenrestaurant Aan de Zweth uit Midden-Delfland

Regionale ingrediënten

Koken met regionale producten is voor mij wellicht iets anders dan voor anderen; voor mij is de regio Nederland en België. Daar komen de mooiste producten vandaan. Sinds een tijd koken we met vlees van Hoeve Biesland. Dat is een mooi product waar een mooi verhaal achterzit. Op het á la carte menu staat tournedos. Die serveren we met een stukje ganzenlever. Ook hebben we tartaar van ossenhaas van Hoeve Biesland met een crème van schaaldieren, ‘Impérial’ kaviaar en sorbet van zilveruitjes (zie foto hierboven).

Bij Hoeve Biesland komt ook onze zuivel, de basis voor onze gevogeltefond en groenten vandaan.

Met Hoeve Ackerdijk zijn we in gesprek over oude kaas. We willen die graag nog ouder, dus die ligt daar voor ons verder te rijpen.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.