Wie zijn wij?

Ik ben Maaike Sonneveld en samen met mijn broer Paul ben ik eigenaar van Bavette. Op deze locatie stond al sinds 1890 een melkveebedrijf. Wij zijn de 4e generatie die op deze plek ondernemen. In 2008 heb ik het bedrijf samen met mijn broer overgenomen en hebben we de stap gemaakt van melkvee naar vleeskoeien. Paul runt de boerderij en ik ben verantwoordelijk voor het restaurant. We werken met een gesloten kringloop: farm to table. Onze chefkok Donald Samba werkt al vanaf de opening in 2013 bij Bavette en heeft met mij een heerlijke menukaart ontwikkeld met luxe streetfood.

boer Paul van Bavette Boutique Restaurant loopt in de wei tussen zijn Wagyu koeien in de Foppenpolder in Midden-Delfland

Kwaliteitsvlees

Vanaf het begin hadden we duidelijk voor ogen wat we wilden doen: het mooiste kwaliteitsvlees verkopen dat er is, van eigen boerderij. We hebben 2 verschillende rassen runderen lopen: Hereford en Wagyu. Hereford is een Engels ras dat bekend staat om mooi en sappig vlees. Wagyu is een Japans ras dat prachtig gemarmerd vlees heeft. Dat geeft extra smaak. Onze vader heeft destijds de keuze gemaakt om met deze rassen aan de slag te gaan. Hij zag de trend naar hoogexclusief vlees en naar barbecuen met grote stukken goed vlees. De kalfjes van onze runderen blijven bij de moeder.

Roundhouses

Onze runderen staan in de Foppenpolder op de grens van Maasland en Maassluis. Ze staan in prachtige open stallen, roundhouses genaamd. Door de open structuur van de stallen hebben de runderen een groot vergezicht en daardoor zijn ze relaxt. De stal is het hele jaar door open en is zo gebouwd dat er geen tocht is. Onze runderen hebben hier een goed leven.

Restaurant en farmshop

Een deel van ons vlees gaat naar ons restaurant Bavette. Daar kun je echt van kop tot staart alles van de koe eten, behalve orgaanvlees. Een ander deel gaat naar de farmshop waar je terecht kunt voor onze steaks. Die zijn niet geportioneerd, dus je kunt precies aangeven hoe groot je je stuk vlees wilt hebben. Daarnaast maakt onze chef Donald Samba allerlei vleesgerechten en maaltijden klaar die je thuis alleen nog maar hoeft op te warmen, zoals Boeuf Bourguignon, stoofvlees en ragout. Zo kun je lekker eten en hoef je er niet veel voor te doen.

In Rotterdam en Den Haag hebben we 2 zaken met de naam Burgers & Ballen. Daar proef je heerlijke bitterballen en hamburgers met vlees van onze koeien.

Onze producten

Bij Bavette kun je terecht voor de beste kwaliteit vlees van Hereford en Wagyu runderen, zowel in ons restaurant als in de farmshop.

Verkoop

In de Farmshop (direct naast Boutique Restaurant Bavette) is een groot aanbod aan vlees, wijnen en delicatessen te koop. De openingstijden van de Farmshop zijn te vinden via deze link.

Adres: Kortebuurt 15 in Maasland.

Sinds kort hebben kan er ook via een online webshop gekocht worden. Wanneer voor 12 uur besteld wordt, is het vlees nog dezelfde dag in huis (vanaf 75 euro wordt er gratis geleverd). In webshop is o.a. een proefpakket ‘Proef Bavette’ te vinden. Daarmee krijgt men een hele mooie indruk van wat ze te bieden hebben.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.