Wie zijn wij?

Ik ben Mariëlle Hoogerbrugge en samen met mijn man Lenno runnen wij onze boerderij. We hebben zo’n 55 Limousin dieren (koeien en jongvee) in de Rotterdamse polder Schieveen (op de grens van Midden-Delfland en Rotterdam). De boerderij was voorheen van Lenno’s vader en oom. Wij zijn er in 1998 komen wonen. We combineren de boerderij met een loonbedrijf.

roodbonte limousin koeien van Hoogerbrugge Natuurlijk staan achter en naast elkaar in de zon in een groen weiland met blauwe lucht met wolkjes in Middden-Delfland

Limousin koeien

Het was voor ons een bewuste keuze om Limousin koeien te gaan houden. Het zijn niet alleen mooie beesten die een prachtige kwaliteit vlees geven. Ze passen ook goed bij het gebied: Limousin koeien staan heel dicht bij de natuur en zijn echte kuddedieren. Ze zijn eigelijk alleen in de winter binnen. In die periode krijgen ze kalfjes, zodat we die goed in het zicht kunnen houden en we ze een goede start kunnen geven. De rest van het jaar zijn de koeien altijd buiten. Moeders en kalfjes blijven bij elkaar, dus het is ook echt een kudde. Uiteraard houden we de in de gaten, maar ze redden zichzelf met enkel gras. Het is een sterk en sober ras dat gemakkelijk gezond blijft.

Onze klanten

Ik kan wel zeggen dat we veel verschillende typen klanten hebben. Zo hebben we de bewuste gezinnen, die wellicht wat minder vaak vlees eten en het belangrijk vinden dat het vlees van dichtbij is. Daarnaast hebben we ook oudere klanten, die van oudsher gewend zijn om verschillende stukken vlees in de vriezer te hebben liggen.

Omdat ons vlees bestaat uit 100% rundvlees zonder toevoegingen hebben we ook klanten die hun kinderen de smaak van echt vlees willen laten proeven. Die zien het vlees uit de supermarkt toch als minder kwalitatief en willen bijbrengen hoe echt vlees smaakt.

Onze klanten komen ook echt uit de regio, voornamelijk uit Rotterdam, Delft en Berkel en Rodenrijs.

Onze producten

Bij Hoogerbrugge Natuurlijk kun je terecht voor 100% rundvlees van Limousin koeien. Dit vlees wordt door een slager met een mobiele slagerij op ambachtelijk wijze verwerkt tot vleespakketten die op dezelfde dag verpakt, gelabeld en opgehaald kunnen worden op de boerderij.

Alle pakketten (van 5, 10 of 25 kilo) bevatten gehakt, biefstuk, entrecote, hacheevlees, braadlappen, riblappen, sucadelappen, bieflappen, tartaar, mergpijpje en een schenkel en soepvlees voor een heerlijke bouillon.

Naast vlees, verkopen we ook wol, bieden workshops wolvilten en hebben we ook een paardenpension.

Verkoop

De producten van Hoogerbrugge Natuurlijk zijn te koop in de boerderijwinkel die geopend is op woensdagmiddag van 13.00-17.30 uur. U kunt dan losse producten uit de vriezer kopen. Daarnaast is er 1 maal per maand een pakketverkoop. Pakketten kunnen gereserveerd worden door te mailen naar lbhoogerbrugge@gmail.com.

Adres: Hofweg 93 in Rotterdam.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.