Wie ben ik?

Ik ben Robin van Vliet en samen met Yvonne van Mil ben ik sinds 2021 eigenaar van koffiehuis de Hooiberg. Ons koffiehuis ligt in het ’t Woudt, het kleinste dorp van Nederland. Wij vinden het belangrijk om een duurzame rol te spelen in onze lokale gemeenschap.

Robin van Vliet van koffiehuis de Hooiberg in Midden-Delfland koffies en tomatensoep op tafel met streekproducten uit Midden-Delfland

Korte ketens

We halen met het koffiehuis steeds meer producten uit de regio. De tomaten voor onze tomatensoep komen letterlijk van om de hoek. Sinds een maand halen we onze melk en karnemelk uit Midden-Delfland via Delflandshof. De melk gebruiken we o.a. voor de cappuccino, de ijskoffie en de overige koffies waarin melk zit. En ons roomijs halen we bij Hoeve Bouwlust.

Er zijn meerdere redenen waarom we lokale producten gebruiken. Allereerst de kwaliteit. De melk uit dit gebied is heerlijk romig en er worden geen zaken aan toegevoegd. Dat proef je gewoon! We vinden de korte ketens belangrijk, dat is voor ons een manier om duurzaam te werken. En we vinden het ook gewoon leuk om samen te werken met collega ondernemers uit Midden-Delfland. Zo komen we steeds dichter bij de rol die we willen spelen: mooie gerechten bieden aan onze gasten en meehelpen om lokale producten een stimulans te geven.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.