Maak kennis met het nieuwe GidsenGilde in Midden-Delfland

Sinds 1 februari 2023 is in Midden-Delfland een ‘Gidsengilde’ actief. Dit is een groep vrijwilligers met kennis van de natuur, het landschap, de dorpen en de cultuurhistorie van Midden-Delfland. Deze groep gidsen is te boeken voor maatwerk rondleidingen door Midden-Delfland. Alle gidsen zijn zeer gemotiveerd om hun tijd en kennis beschikbaar stellen. Graag stellen we de vijf gidsen aan je voor.

Ontdek het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland

Hans Boot uit Den Hoorn: “Als inwoner van de gemeente Midden-Delfland ben ik iedere keer weer verbaasd dat zo weinig mensen bekend zijn met dit prachtige Bijzonder Provinciaal Landschap, midden in de drukke Randstad. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in de rijke historie die dit gebied herbergt en omdat ik een echt buitenmens ben, vind ik het prachtig om al wandelend of fietsend de schoonheid en de rijke historie van het gebied te delen met mensen die dit gebied bezoeken.”

Mieke Sonneveld uit Schipluiden, onderstreept dat gidsenwerk haar een kans geeft om haar hobby te delen met bezoekers. Samen zie je echt méér: “‘Ik vind het heerlijk om te fietsen of te wandelen door Midden-Delfland. Met dit gidsenwerk kan ik dat delen met anderen. Kijkend, luisterend bezig zijn met z’n allen. Je verwonderen om kleine dingen in natuur of cultuur. Wat zie jij en wat zie ik? Hoe is dat tot stand gekomen. Samen ontdekken wat het is, is zo leuk.”

Gidsen van Midden-Delflandin ’t Woudt. v.l.n.r. Dorine Coenen, Ingrid Sonneveld, Hans Boot, Pia van Oord en Mieke Sonneveld.

Maatwerk rondleidingen op verzoek

Midden-Delflandse organisaties zijn geïnteresseerd om mee te doen. Groepen mensen kunnen ook zelf een gids inplannen.

Pia van Oord uit Schipluiden: ‘We zien hoeveel vraag er is naar begeleide tochtjes in Midden-Delfland. Wat al georganiseerd wordt zit meestal direct vol. Met ons nieuwe initiatief kunnen bezoekers nu ook zelf een wandeling of fietstocht plannen, maatwerk dus. Ons Gidsengilde zoekt daar dan een gids bij.’ Het verzoek voor een gids kan via de website van PUUUR gedaan worden. In het nieuwe Gidsengilde Midden-Delfland werken vrijwilligers samen die kennis hebben van verschillende elementen van Midden-Delfland.

Ingrid Sonneveld uit Maasland: ‘Ik denk dat de mensen die meewandelen verbaasd zullen zijn van de gevarieerde omgeving en interessante historie. Dat is een reden om daarna nog eens terug te komen voor een langer bezoek.’

Met dit nieuwe Gidsengilde worden de mogelijkheden van de bezoekers aan Midden-Delfland vergroot. Het Gidsengilde werkt actief samen met de bestaande Midden-Delflandorganisaties en wil zo nodig bijspringen, als daar behoefte aan zou bestaan.

Dorine Coenen uit Den Hoorn vat het werk van het Gidsengilde kort samen: ‘Het gaat er ons om anderen te enthousiasmeren voor de schoonheid en veelzijdigheid van Midden Delfland door ze meer te informeren over wat ze (kunnen) zien.’

Boek een gids

Wil je Midden-Delfland ontdekken samen met een gids, kijk dan eens op de pagina ‘Gidsen en rondleidingen’. Daar vind je, naast het bestaande aanbod aan rondleidingen, ook een online formulier om een maatwerk rondleiding aan te vragen. Aan de hand van de informatie die je opgeeft zoeken zij een passende gids van het GidsenGilde voor je. Klik voor meer informatie op de onderstaande knop!

bron: De Schakel Midden-Delfland

Meer informatie over gidsen en rondleidingen