Of je nu de warmte wilt ontlopen of omdat je graag het open en groene landschap van Midden-Delfland wakker wilt zien worden, er zijn tal van redenen om heerlijk vroeg op pad te gaan.

Ochtendstond heeft goud in de mond

Met het warme zomerse weer is het heerlijk om er wat vroeger dan normaal op uit te gaan. Je ontloopt zo het heetste moment van de dag, terwijl je toch even buiten de deur komt. Op dat vroege tijdstip is het heerlijk rustig in stiltegebied Midden-Delfland. En natuurlijk zijn er meer mensen met dit idee. Wij kwamen in alle vroegte tal van leuke mensen tegen. Ze waren heerlijk aan het ontspannen, ieder op hun eigen manier. Wil jij ook ontspannen de dag beginnen? Volg het voorbeeld van deze mensen die wij tegenkwamen.

Ga vissen

Bert uit Delft zit voor het eerst sinds jaren weer eens langs de waterkant. “Vroeger ging ik vissen met mijn zoon, maar die is inmiddels 27. Op het plekje dat ik in gedachten had zat vanochtend al een andere visser, dus nu zit ik heerlijk hier langs de Vlaardingervaart. Het vissen is voor mij echte ontspanning. Vroeger hielden we wedstrijden wie de meeste centimeters vis uit het water haalde, nu gaat het me daar niet meer om. Ik kan merken dat hier veel vis zit, zelfs zonder aas en zonder gevoerd te hebben, heb ik nu al 3 keer beet gehad!”

Ga fietsen

IJsbrand en Nel zijn al voor achten uit ‘s-Gravenzande vertrokken. We komen ze tegen op De Trekschuit. ‘Ik heb er al meer dan 15 kilometer opzitten”, zegt Nel. “We fietsen hier vaak, het is zo mooi in Midden-Delfland’. Vandaag gaan we naar een 93-jarig familielid. We weten niet of we taart krijgen, maar dat geeft niet. We werden zojuist gebeld door een schoonzusje of we vanavond komen barbecuen. Met het eten zit het wel goed dus vandaag. We hopen voor het heetst van de dag weer terug te zijn in het Westland.”

Ga ontbijten

Gert en zijn vrouw hadden de kleinkinderen beloofd om een keer te gaan ontbijten bij de hoge stoelen langs de Vlaardingervaart! “En belofte maakt schuld. We wonen pal aan de overkant van de vaart, dus zijn met De Trekschuit naar de overkant gekomen. Als we geen zin hebben in dat pittige zwengelen, dan lopen we om via de Trambrug. Oorspronkelijk komen we uit het Westland, maar wonen we hier nu al jaren en we genieten dagelijks van Midden-Delfland.”

Ga genieten van de natuur

Het mooie van een vroege tocht door Midden-Delfland is dat je van alles tegenkomt. Het vraagt wel dat je zo nu en dan even stilstaat of je pas vertraagt, maar dat is dan ook juist wat Midden-Delfland te bieden heeft.

Zo zagen wij op deze rustige ochtend een paar ooievaars die parmantig door een weiland en langs de slootkant liepen, ongetwijfeld op zoek naar een lekker hapje.

Ook waren er nog tal van bloeiende bloemen langs de waterkant en was bij ‘Polderpeil 30’ goed te zien hoe het Hoogheemraadschap water de polder in aan het pompen was, vanwege de droogte.

Schilderachtig zijn soms ook de bootjes en sloepjes die aangemeerd liggen en doen denken aan schilderijen van oude meesters met typisch Hollandse landschappen.

En uiteraard lagen er op tal van plekken koeien heerlijk in het weiland te genieten van de koelte van de ochtend.
Geniet van deze rust voordat je dag begint en er weer van alles moet. Hier in het gebied mag alles en hoeft niets.

Fijne dag!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.