Expositie van fotografie door Mike Otten en keramiek door Ytte Hart.

Mick Otten – Fotografie van zeedieren
Mick Otten presenteert in deze expositie een unieke serie foto’s van zeedieren, die hij vastlegt tijdens zijn wekelijkse duiktochten en aan de kust. Hij haalt deze dieren uit hun natuurlijke omgeving door ze op een zwarte achtergrond te fotograferen, waardoor hun vormen en kleuren prachtig naar voren komen. Alle foto’s zijn van levende dieren die na de shoot weer vrijgelaten worden. Mick combineert zijn liefde voor de zee met zijn kunst, en zijn werk is regelmatig te vinden op websites, in boeken en tijdschriften. Hij deelt zijn passie en kennis ook via zijn blog Mick’s Marine Biology.

Ytte Hart – Keramische sculpturen geïnspireerd door de zee
Ytte Hart creëert sculpturen van aardewerk en porselein, geïnspireerd door de onderwaterwereld. Wat begon met een pakje kinderklei groeide uit tot een diepgaande passie voor keramiek, waarbij ze verschillende cursussen en masterclasses volgde, onder andere in Italië. Haar werk kenmerkt zich door de vele gedetailleerde streepjes, putjes en gaatjes die ze met fijn gereedschap in haar vormen aanbrengt. Voor Ytte is dit een vorm van Zen-meditatie, waarmee ze de schoonheid en diversiteit van het leven onder water wil vastleggen. Meer van haar werk is te zien op haar website.

Kom en beleef deze unieke mix van fotografie en keramiek, en ontdek de adembenemende wereld onder water door de ogen van deze twee kunstenaars.

Openingstijden
De expositie is te zien van 5 t/m 27 oktober 2024 in Tavenu in Maasland. De expositieruimte is geopend op woensdag, zaterdag en zondag, tussen 14.00 – 17.00 uur.

Meer informatie