In de polders van Midden-Delfland is ruimte voor de natuur om te floreren. Bloeiende graslanden, zoemende insecten en zingende vogels, met de grutto als boegbeeld, het is er allemaal! De boswachters van Natuurmonumenten hebben talloze fiets- en wandelroutes uitgezet door de verschillende gebieden.

Boerenfietsroute over het Rotterdams platteland, tussen Delft en Rotterdam

Boer en boswachter wijzen jou de weg op het Rotterdams platteland! Spring op de fiets, neem een boodschappentas én verrekijker mee. Verwonder je over het eeuwenoude boerenland rondom Rotterdam.

Boerenfietsroute

Weidevogelroute op het Rotterdams platteland

Je zou het misschien niet verwachten, maar Rotterdam heeft haar eigen weidse polderland! Fiets je deze tocht tussen maart en juli? Dan staan polderbloemen in bloei en kieviten buitelen in de lucht! Misschien zie je ook de sierlijke grutto en de tureluur met zijn roodoranje poten door de polder scharrelen.

Weidevogelroute

Fietsroute langs de Ackerdijkse Plassen en Broekpolder

Natuur dicht bij de stad. Als je dit gebied nog niet kent, zal deze fietsroute je zeker verrassen. Dit is boerenland waar de natuur steeds meer ruimte krijgt.

Fietsroute Ackerdijkse Plassen en Broekpolder

Fietsroute ‘Mooi Midden-Delfland’ vanuit Delft

Wie op de fiets door Midden-Delfland gaat, komt geheid verbaasd weer thuis. Want hier, te midden van de Randstad, is de horizon opeens nog open, beleef je de lente met weidevogels en kom je echt tot rust. Een route langs middeleeuwse langgerekte kavels door sloten doorsneden, water dat vaak zo raar op hoogte ligt, authentieke dorpjes én schitterende natuurgebieden. Peddelen zonder haast.

Mooi Midden-Delfland vanuit Delft

Polderpadroute: Rondje Schie, tussen Rotterdam en Delft

Fiets mee door de open, uitgestrekte polders langs de Schie. Op de achtergrond herken je steeds de skylines van Rotterdam en Delft. Onderweg luister je naar de boeiende verhalen van mensen die hun hart verpand hebben aan dit gebied.

Polderpadroute

Andere fietsuitjes

Deze fietsuitjes vind je vast ook leuk!

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende fietsactiviteiten.