Stichting Land Art Delft (LAD) is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen de Universiteit Delft en de Stichting World Art Delft met als doel een symbiose te creëren tussen kunst en natuur.

Kunst landschapspark

Het kunst landschapspark van LAD is gevestigd in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Delft. In het gebied van 30 hectare staan meer dan 70 sculpturen van internationale kunstenaars van wereldformaat. De werken zijn te plekke ontwikkeld.

Hortus Oculus

Het landschapspark van Land Art Delft na 10 jaar LAD, kunst en het unieke landschap ook beschikbaar te maken voor bezoekers met een (visuele) handicap is een van de projecten in 2018, hortus Oculus een beeldentuin die bij uitstek geschikt is om alle zintuigen te ervaren. De reuk, de tastzin, het gehoor kunnen worden gestimuleerd door de bloei, de geuren, het geluid van de bloemen en planten in de verschillende seizoenen. Het aanraken van de beelden, de materialen, interactieve componenten, het brailleschrift. Het tuinontwerp vormt de basis van een blijvende inspirerende en wisselende omgeving waarin zintuiglijke ervaringen bloeien, groeien en jaarlijks worden uitgebreid met kunstwerken. In het landschappelijk ontwerp is aandacht voor specifieke beplanting en een op visueel gehandicapten gerichte infrastructuur en technologie. Vaste collectie vormen van ‘zintuigelijke’ beelden, beelden die de zintuigen stimuleren.

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende cultuur activiteiten.

2 sep
- 2 apr
14:00
lichtblauw icoon van een kaas/streekproduct
Expositie over de zuivelproductie in Midden-Delfland, toen en nu
25 mei
20:00
Optreden van Camerata Trajectina tijdens de Zomeravondconcerten in 't Woudt 2024
22 jun
20:00
Optreden van Le Nuove Musiche tijdens de Zomeravondconcerten in 't Woudt 2024