Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!

De Stier van Paulus Potter kun je zomaar tegen komen in Het landschap van Midden-Delfland. De schilders van de Haagse School trokken naar buiten om hun schilderijen te maken. Veel van de plekken die zij schilderden zijn vandaag de dag nog herkenbaar.

Koeien in Delftse Hout, foto: Fleur Halkema.
De Stier van Paulus Potter, Mauritshuis Den Haag

In 2017 maakte de Japanse kunstenaar Kouji Ohno opdracht van gemeente Midden-Delfland en in samenwerking met Land Art Delft het landartproject ‘Human Memory’. Hij laste van oude fietsen twee beelden: een mens (in de Kralingerpolder) en zijn silhouet (bij Land Art Delft). De beelden passen in elkaar en verbinden stad en land.

Human Memory van Kouji Ohno, foto: Flip van der Eijk

Schilders en andere kunstenaars laten zich nog steeds door het landschap inspireren. Daarom en door de herkenbaarheid van ons landschap in hun werk, is kunst bij uitstek een medium om de verhalen van Midden-Delfland te vertellen. Verhalen die ons helpen het landschap te begrijpen en beleven. Dat heeft ons geïnspireerd tot het thema ‘Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!‘ een Verhalenblog en Internetplatform. Laat u uitnodigen het landschap te beleven, te inspireren om de verhalen levend te houden en nieuwe verhalen te vertellen.

Bekijk het hele verhaal op de website 

Locatie

Partner