Kom jij de boer helpen?

Heb je wel eens geprobeerd een koe te melken en een warm koeienlijf gevoeld? Nee!? Kom het ervaren! Wat is er nu mooier om de handen uit de mouwen te steken en daadwerkelijk te gaan meewerken bij een boer en boerin in het Midden-Delflandgebied. Er zijn boerderijen van Maasland tot Pijnacker waar je een kijkje kan nemen. Kom hun passie, hun trots zien.

Hoe gaat het in zijn werk?

De aanvangstijd is afhankelijk van wanneer de boer begint. De één start 15.00 uur ’s-middags en de ander om 17.00 uur. Nadat je de boerderij hebt gevonden in de polder, moet er aangepakt worden. Je helpt mee met het koeien melken en voeren van de kalfjes en koeien en de andere dieren op het bedrijf. Dus alles wat de boer normaal gesproken doet om te zorgen voor zijn dieren en het bedrijf om lekkere melk te produceren.
Voor of na de gedane arbeid is er een moment om alles aan de boer en/of boerin te vragen. Dit kan onder het genot van koffie/thee met lekkers. Interessante gesprekken aan de keukentafel of in de stal gegarandeerd! Het moment bepaalt de boer.

Reserveren

Kies een zaterdag als bijzondere gelegenheid voor jezelf of samen met je vriend(in), collega, buurman, vrouw en/of familie. Het is ook leuk om cadeau te doen!
De kosten voor deze ware belevenis op de boerderij en gezellig samen met de boer(in) koffie of thee drinken met lekkernij erbij bedragen € 10,00 per volwassene en € 7,50 per kind (6 t/m 12 jaar*).

De indeling per groep is maximaal (4 tot) 6 personen.
Inschrijven is mogelijk door een e-mail naar educatie@vockestaert.nl te sturen waarin je de volgende gegevens dient te vermelden:

  • voorkeur datum 28 oktober of 4 november
  • namen van de deelnemers
  • aantal volwassenen
  • aantal kinderen + leeftijden (minimumleeftijd is 6 jaar)
  • adres + woonplaats
  • mobiel telefoonnummer
  • eventuele opmerkingen (zoals dieet of allergie)

*Deelname is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Kinderen altijd onder begeleiding.

Het project “Boer zoekt hulp” komt tot stand met financiële ondersteuning van het Groenfonds Midden-Delfland aan de boerderijen die hieraan meewerken.

Reserveer je plek
4 nov

Starttijd: 15:00
Eindtijd:

Bekijk de website