Ontdek de kleurrijke parasols van Boulevard Midden-Delfland

Wie in de polders van Midden-Delfland fietst of wandelt langs de Waterwegsteden zal zich afvragen wat die kleurrijke parasols in het landschap betekenen. Deze zijn onderdeel van het land art project ‘Boulevard Midden-Delfland’ van beeldend kunstenaar Marcel Koeleman.

Stad en land

Idee achter dit kunstwerk is de ontmoeting van mensen op de grens van stad en land. Midden-Delfland en de omliggende steden werden in het verleden vaak gezien als tegenpolen. Nu worden steeds meer de wederzijdse waarden van stad en land gewaardeerd en beleefd. ‘Boulevard Midden-Delfland’ ontdekt en vertelt deze ontmoeting van stad en land.

Inspiratie

Samen met leerlingen van de Aloysiusschool uit Maasland en Passercollege BITS uit Rotterdam bouwde Marcel Koeleman zijn vrolijke parasols. In de klas nam Marcel de leerlingen mee in het verhaal van stad en land. Gewapend met die kennis maakten de kinderen met veel enthousiasme hun kunstwerken. De vorm is geïnspireerd op het windas-wiel van de ‘overtoom’. Met zo’n overtoom werden vroeger bootjes van de polder over de kade naar het boezemwater getrokken en andersom – letterlijk een grensovergang. Zo geeft het verleden inspiratie voor de toekomst en maken de jongere generaties kennis met de verhalen van toen en nu.

Ook u kunt deze verhalen van stad en land ontdekken langs ‘Boulevard Midden-Delfland’. De Overtoomse Parasols zijn te zien waar de polders in het zuiden raken aan de steden Maasluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam en de infrastructuur van A4 en A20. Vlak bij
de parasols bij Vlaardingen Holy is aan de Vlaardingsevaart ook een reconstructie van een overtoom te zien – een initiatief van Midden-Delfland is Mensenwerk. Hier kunt u ook deze inspiratie beleven. De QR-codes bij de verschillende locaties geven u meer informatie over dit bijzondere project. ‘Boulevard Midden-Delfland’ is onderdeel van ‘Ode aan Midden-
Delfland’ en te zien tot begin september 2023.

Route langs parasols

Er is ook een 15 kilometer langs route langs de locaties met de kleurrijke parasols. U vindt de route via deze link.

Kijk voor meer informatie www.odeaanmiddendelfland.nl.

MUZIKALE AFSLUITING TIJDENS OPEN MONUMENTEDAG (9 SEPT) VAN ‘BOULEVARD MIDDEN-DELFLAND’

Voorafgaand aan de demonstratie van de overtoom is de afsluiting van ‘Boulevard Midden-Delfland‘. Een kunstwerk van Marcel Koeleman, samen met leerlingen van scholen uit Rotterdam en Maasland. Het vertelt het verhaal van de relatie tussen stad en land.

Op 9 september vanaf 10.45 is er de muzikale ontvangst bij de parasols aan de parkeerplaats Holyweg / Veenpad. Om 11.00 uur vertelt Marcel Koeleman het verhaal van Boulevard Midden-Delfland. Aansluitend speelt het draaiorgel ‘Hollands Welvaren’ de Rapsodie ‘Boulevard’. Om 11.30 uur lopen we gezamenlijk naar de Zonnehoeve voor een demonstratie van de overtoom. U herkent in de windas de vorm van de parasols. Zo is het verhaal van Boulevard Midden-Delfland afgerond.

Meer informatie