Campina Boerderijdag bij Hoeve Ackerdijk

Op vrijdag 19 mei houdt Hoeve Ackerdijk weer de Campina boerderijdag. Je bent van harte welkom om te komen kijken bij de koeien, schapen, kalfjes en lammetjes.

De deelnemende boerderijen voor 2023 aan de Campina Boerderijdagen zijn bekend! In Midden-Delfland neemt familie van den Berg van Hoeve Ackerdijk voor de zevende keer deel. Familie van den Berg bestaat uit Bas van den Berg (37) en zijn ouders Arie en Petra (71 & 68).

Hoeve Ackerdijk is een biologische melkveehouderij met zo’n 90 melkkoeien, bijbehorend jongvee en een kleine koppel schapen en kippen. De boerderij ligt midden in de polder, de koeien kunnen op zo’n 45 hectare de wei in. Dat doen ze dan ook van eind maart tot oktober, gemiddeld 200 dagen en bijna 3.000 uur per jaar. Op Hoeve Ackerdijk is een kinderdagverblijf op het erf, een zorgboerderij (1 dag per week) en ze maken sinds 2019 hun eigen kaas. Ook zijn ze erg actief met weidevogelbeheer.  Het mooiste aan het werk vinden ze de variatie door het jaar heen. Geen dag is hetzelfde, al begint deze altijd in de vroege ochtend in de stal. ’s Zomers en ’s winters is er genoeg buiten te doen en werken ze midden in een groene polder vol met weidevogels en ander leven.

Tijdens de Campina Boerderijdag op vrijdag 19 mei zijn er ook activiteiten zoals een speurtocht, rondleiding, weidevogel safari en meer. Leuk voor jong en oud.

Je bent welkom op de boerderij van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie