Hoeve Ackerdijk is een biologische boerderij die stad en platteland verbindt. Dit doen we door de boerderij op verschillende manieren open te stellen. Zo is de voormalige koeienstal omgebouwd tot kinderdagverblijf, geven we rondleidingen en poldersafari’s en werken er wekelijks hulpboeren op onze boerderij. En we verkopen eigen gemaakte producten zoals zuivel, kaas, eieren en vlees.

We werken in balans met de natuur

De boerderij ligt in de veenpolders tussen de TU en Overschie, waar zo’n 80 hectare gras- en natuurland wordt beheerd. Hier grazen de Montbéliarde-koeien. Het voer komt van eigen boerderij, de mest wordt op eigen grond gebruikt en doordat alle koeien van de lente tot ver in de herfst buiten lopen, zijn er met succes veel weidevogels. We werken in balans met de natuur. Dit betekent geen gifstoffen of kunstmest en er is een ruim oppervlakte grasland per koe. De kringloop wordt gesloten en we versterken de positieve werking van koeien, schapen en kippen op de biodiversiteit, zowel boven als onder de grond.

Producten

Eén voorbeeld van onze manier van ondernemen is de kaas, waar we sinds 2018 mee in de weer zijn. Gemaakt van biologische melk, vol op smaak en bijzonder lokaal. Daarnaast verkopen we eieren, verse melk en ieder jaar meerdere vleespakketten van onze koeien. Het merendeel van onze biologische melk komt in de pakken van Campina Biologisch.

Op bezoek bij Hoeve Ackerdijk

We zijn het gehele jaar open voor rondleidingen op afspraak. Ook organiseren we safaritochten door het weiland, tijdens het seizoen. Zie hiervoor onze website en Twitter-account.

Openingstijden

De winkel is open op woensdagmiddag van 14:00-18:00 en op zaterdagochtend van 10:00 tot 13:00.

Rondleidingen: op aanvraag, contact via mail en telefoon.

Contact

Hoeve Ackerdijk
Familie van den Berg
Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden

Tel.: 015-2560171

bas@hoeveackerdijk.nl
www.hoeveackerdijk.nl

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.