Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseert tussen 12 oktober en 23 december een aantal lezingen en excursies om Midden-Delfland beter te ‘Zien en Beleven’. Elke keer wordt een specifiek onderwerp belicht. Reuze interessant als u van Midden-Delfland houdt en er meer over wilt weten.

Kenmerken van Midden-Delfland

U fietst of wandelt door Midden-Delfland en geniet van het mooie polderlandschap. U ziet de verschillende (monumentale) boerderijen en soms ziet u weidevogels of zelfs een bouwwerk ‘zomaar’ langs een waterweg. Maar u vraagt zich daarbij af: wat is de functie van dat bouwwerk, wat gebeurt er nu allemaal op die boerderij, welke keuzes maakt die boer en waarom? U herkent de meest bekende weidevogels, maar zou ook graag oog willen krijgen voor andere bijzondere vogel- en diersoorten.

Zien en Beleven

Antwoord krijgen op deze en andere vragen? Dat kan, want evenals voorgaande jaren organiseert Agrarische Natuurvereniging Vockestaert verschillende lezingen, ieder met een specifiek onderwerp en een daaraan gekoppelde excursie. Tijdens de lezingen gaan de sprekers met behulp van beeldmateriaal in op het betreffende onderwerp: de achtergrond, het hoe, waar en waarom. Tijdens de excursies per fiets kunt u het besproken onderwerp met eigen ogen zien en zult u met andere ogen kijken naar Midden-Delfland. Na afloop zal de kennis van de deelnemers over Midden-Delfland zeker verrijkt zijn!

Aanmelden

Tegen een kleine vergoeding kunt u deelnemen aan de lezingen (op donderdagavonden) en excursies (op zaterdagochtenden), waarbij koffie en thee zijn inbegrepen. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar, dus vol=vol! Voor meer informatie over de onderwerpen, de data en inschrijven kijkt u op www.vockestaert.nl

Aanmelden
12 okt

Starttijd:
Eindtijd:

Bekijk de website