Polder Polsstokspringen en bezoek museum

Polder Polstokspringen en bezoek museum bij de Adrianushoeve: aanvang 13.00 en 15.00 uur.
Vroeger ging de boer of de boerenzoon lopend de polder in om het vee te controleren of om kievitseieren te zoeken. Dat laatste mag niet meer en het eerste, vee controleren, tja, dat gebeurt nu wel heel anders. De boer pakt een quad of kijkt op zijn telefoon of computer waar zijn vee loopt.

De boer kwam vroeger lopend veel slootjes tegen en had altijd een lange stok bij zich: de polsstok. Deze stok zette hij dan tijdens een sprintje in het water en sprong zo naar de overkant. Onze poldergoeroe John Kleijweg, is bij uitstek een kenner van de polder. Hij weet bijna alles van de flora en fauna in onze polders van Midden-Delfland. Vraag hem iets over een plas en een dras, over weidevogels of het nieuwe natuurgebied het Kraaiennest en hij raakt niet uitgepraat. Soms gaat hij in de nacht of ‘s-ochtends vroeg de polder in met een paar vrienden en dan nemen ze altijd de polsstok mee. John is bereid om dit nu ook eens overdag te doen met geïnteresseerden.

Kom op 6 augustus naar de Adrianushoeve. De eerste groep gaat om 13.00 uur op pad, de tweede groep om 15.00 uur. John zorg voor stokken. Nemen jullie wel een zwembroek en een handdoek mee voor de zekerheid? Dit is natuurlijk een heerlijke zomeractiviteit om dit samen met vader en zoon te doen, of moeder met dochter. Maar ook vriendenteams zijn van harte welkom, maar de kans is groot dat het dan een mudrace wordt …
En waarom ook niet? Plezier in de polder, genieten van de polder en een klein beetje educatie?

Bezoek museum: aanvang 15.00 uur.
Blijf je liever met beide benen op de grond staan, dan is er tussen 15.00 uur en 17.00 uur gelegenheid om het mini-museum van boerderij Adrianushoeve te bezoeken. Er is een mooie collectie oude (boeren) gebruiksvoorwerpen en huishoudelijke materialen. Bekijk de opkamer, ingericht als in de jaren 50 en raad wat de functie is van bijzondere gereedschappen.

Er zijn geen kosten aan verbonden en bij voorkeur van te voren inschrijven via: info@lexthoen.nl. Maar je kunt ook aansluiten op de dag zelf. Er is beperkt parkeren, dus kom op de fiets.

Meer informatie & aanmelden