Nieuw tijdelijk wandelpad geopend

Wandelen in Midden-Delfland betekent wandelen over stevige graskades, over andere (on)verharde dijkjes en langs asfaltpaden. En onderweg geniet u van het fraaie landschap. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft een vliegend wandelpad voor u uitgezet dat gedeeltelijk over boerenland gaat.

Vliegend wandelpad

Wandelen in Midden-Delfland betekent wandelen over stevige graskades, over andere (on)verharde dijkjes en langs asfaltpaden. En onderweg geniet u van de rust en weidsheid van het fraaie landschap. Soms gaan deze wandelingen over boerenland en zijn tijdelijk uitgezet, dit zijn onze vliegende wandelpaden.

Van vrijdag 15 oktober t/m donderdag 11 november wordt er weer een vliegend wandelpad opengesteld. U vindt hier de routebeschrijving. De wandeling gaat door de Dorppolder en de Duifpolder en komt langs de Zijde en het Kraaiennest. Afgelopen februari was deze wandeling ook uitgezet, maar dan vanaf de andere kant. U zult merken dat door de wandeling andersom te lopen, u weer heel nieuwe dingen ontdekt en het als een geheel nieuwe wandeling ervaart.

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden. Dankzij onze gastvrije boeren, gaan deze veelal over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat, als ze over boerenland gaan, dit land gedurende het jaar in gebruik is voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven te nestelen en hun jongen groot te brengen.

De term ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat, als er voorzieningen als bruggetjes en loopplanken zijn, deze in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden. Deze vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland