Als je fan bent van open en groene landschappen, dan is Midden-Delfland echt een fietsgebied voor jou. Het cultuurhistorische veenweidelandschap is een baken van rust en ruimte middenin de Randstad. Fietsen is bij uitstek een manier om het gebied te ontdekken. Weilanden, polders, plassen, steeds biedt het landschap uitzicht op een verre horizon. Hieronder hebben we enkele fietsroutes voor je verzameld, door onze partners gemaakt, die je helpen het prachtige gebied van Midden-Delfland te ontdekken.

Fietsroutes met blik op de horizon

Fietsen in Midden-Delfland is een bijzondere ervaring. Je fiets door een open veenweide landschap, van graslanden, koeien, grutto’s en talrijke waterwegen en in de verte zie je de skylines van steden als Delft, Rotterdam en Den Haag.

Er zijn in Midden-Delfland tal van fietsroutes, zodat je vanaf je fiets van de omgeving kunt genieten.

De Midden-Delfland Vereniging

De Midden-Delfland Vereniging heeft drie mooie fietsroutes: een  Boerderijen fietsroute, een Kunst- en Cultuurhistorische fietsroute en een Bomenfietsroute. De fietsroutes vind je hier terug.

Op de website van MiddenDelfland.net staat een digitale folder met een bijzonder ‘Rondje kunst Midden-Delfland‘.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft diverse fietsroutes uitgestippeld door het gebied. Zo nemen de boer en de boswachter je mee op ontdekking door het platteland! Spring op de fiets, neem een boodschappentas én verrekijker mee. Verwonder je over het eeuwenoude boerenland tussen Delft en Rotterdam.

Vockestaert

In het voorjaar organiseert Vockestaert een Bloesemfietstocht. Tijdens deze tocht wordt een aantal boerderijen bezocht met boomgaard, waar je kunt genieten van de bloeiende fruitbomen en een kijkje kunt nemen op de boerderij.

Fietsrouteplanners

Op verschillende routeplanners zijn fietstochten in Midden-Delfland te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op Route.nl, Routeyou.nl, ANWB.nl of Staatsbosbeheer.nl.

Overige routenetwerken

Mountainbiken

Wil je er lekker op uit met je mountainbike, bekijk dan hier de 12 kilometer lange mountainbikeroute van Staatsbosbeheer in de Broekpolder in Vlaardingen.

Skaten en paardrijden

Ook voor skaten en paardrijden zijn er mooie routes in Midden-Delfland. Klik op de links om ze te ontdekken.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.