Een boekuitgave met een heel bijzonder en lokaal karakter.  ‘Maasland Bezet en Bevrijd 1940-1956’ – uitgegeven en samengesteld in opdracht van Museum de Schilpen.

Een bloemlezing van vijfendertig verhalen over Maaslanders in de oorlogstijd en de periode erna, samengesteld door vrijwilligers.

Aangezien de deuren van het museum nu gesloten zijn kan er helaas geen boekpresentatie plaatsvinden, maar niet te lang getreurd. Er is namelijk een speciaal moment waarop het boek gekocht kan worden: op zaterdag 30 mei tussen 14.00 en 16.00 uur.

De zijdeur van het Binnenplein van het museum gaat speciaal hiervoor open, geheel rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen. Er wordt verzocht met (gepast) contant geld te betalen. De prijs van het boekje is € 10,00.

Toezending van het boekje is ook mogelijk. Mail naar claudiaevers@xs4all.nl. De kosten worden dan verhoogd met € 3,95 voor de verzending. Bekijk hier alle informatie.

Deze mooie publicatie is in het kader van 75 jaar vrijheid in Nederland.

Over Museum de Schilpen

In het centrum van Maasland ligt aan een pittoresk schelpenpleintje Museum De Schilpen. Je stapt hier letterlijk terug in de tijd, reis je even mee?

Het pand bezit verschillende vertrekken die ingericht zijn in de tijd 1900-1950: het woonhuis met de ‘mooie kamer’, de tuinkamer met wisselende exposities, de keuken met fornuis en pomp, de opkamer met de geschiedenis van het dorp, de kelder met boter- en kaasbereiding op de boerderij, de textielzolder met wisselexposities, de meidenkamer en de gereedschap zolder met streekeigen landbouwgereedschappen.

Het winkeltje van het museum heeft niet alleen de oorspronkelijke inrichting van begin 1900 maar het is ook een echte winkel. Het is wetenschappelijk aangetoond dat geur een van de belangrijkste zintuigen is om ons geheugen op te frissen, zodra je binnenloopt komen er ‘nostalgische geuren’ op je af en lijkt het net of je in een tijdmachine bent gestapt! Je kunt hier namelijk terecht voor ouderwets lekker snoep. Op verzoek maken ze ook cadeaupakketten met het snoepgoed.

Wat Museum De Schilpen ook zo bijzonder maakt is dat vele mensen uit de regio zich erg betrokken voelen, zo draait het volledig door vrijwilligers en bovendien is het een gratis museum zodat het laagdrempelig blijft voor iedereen die wil leren over de geschiedenis van het gebied. Een groep van ‘vrienden’ zorgt voor de financiële ondersteuning. Echt een tip als je er nog niet eerder bent geweest! Je kan ze dan ook steunen door een vrijwillige donatie.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.