Een Bed and Breakfast, oftewel B&B, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een steeds populairdere vorm van overnachten. Ook in Midden-Delfland zijn er hele fijne B&B’s. We gingen langs en spraken de eigenaren over hun gastvrijheid en Midden-Delfland.

Waarom overnachten in een B&B in
Midden-Delfland?

Een verblijf in een B&B combineert de faciliteiten van een hotel met de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw. Een Bed and Breakfast is dus een kleinschalige manier van verblijfsaccommodatie, die jouw vakantie of weekendje weg een persoonlijke touch geeft. De verhuurders van de B&B’s in Midden-Delfland kennen de omgeving zeer goed en dat heeft voor jouw als gast natuurlijk zo zijn voordelen.

Wie verblijft in een B&B kan, behalve van de overnachting, ook nog eens genieten van een lekker ontbijtje in de ochtend. Het leuke is dat geen enkele accommodatie hetzelfde is en dat maakt de overnachting altijd uniek. Het verblijf in een B&B in Midden-Delfland is overigens perfect voor elk soort reisgezelschap. Als stel beleef je de ruimte, ontspanning en privacy optimaal en als gezin ervaar je een B&B als tweede thuis, maar dan veel knusser met rondom een prachtig natuurgebied waar ook de kinderen zich kunnen vermaken.

We laten je graag zien hoe fijn de rust en de ruimte is in het Midden-Delfland:

De eigenaren aan het woord

Wij vertellen je graag waarom je een B&B wilt boeken in Midden-Delfland, maar we laten nu de eigenaren zelf aan het woord. En wist je dat opvallend genoeg alle B&B’s veel boekingen uit het buitenland krijgen? En terecht, dit groene stukje Nederland is prachtig.

B&B De Hooiberg

In 2006 hebben Tineke en Jos De Hooiberg gekocht. Deze ligt in het kleinste dorp van Nederland, ’t Woudt. Ze zijn klein begonnen, met alleen horecaruimte in de omgebouwde hooiberg. Van de vorige eigenaars staat er nog een product op de kaart: de Woudtse Plak. Dit streekproduct werd aan alle boeren, boerenknechten en iedereen die had meegeholpen aan de oogst, na de laatste oogst uitgedeeld om de oogst te vieren.

We vinden het leuk om mensen te ontvangen, want gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel.

“In onze B&B hebben we veel vaste gasten. Een groot deel daarvan is zakelijk, maar we hebben ook de nodige buitenlandse gasten, uit China of Amerika, gehad. Ook hebben we veel gasten die hier familie hebben in de buurt en het prettig vinden om ergens rustig te verblijven. We staan niet op Booking.com, en toch worden we goed gevonden. Gemiddeld blijven gasten zo’n 2 á 3 nachten.”

B&B Rechthuis van Zouteveen

Marja is 9 jaar geleden begonnen. De boerderij is voor die tijd helemaal verbouwd. De inrichting, die door veel bezoekers als lekker knus gevonden wordt, is helemaal van haar hand. B&B Rechthuis van Zouteveen ligt, zo voelt het, bijna aan het einde van de wereld. De voortuin van de B&B ligt aan de Vlaardingervaart, de achtertuin aan een groen veenweide landschap met in de verte de skyline van Rotterdam.

Ervaring van veel gasten: ‘fabelhaft’, zowel de locatie als de B&B zelf.

Gasten uit de hele wereld weten de B&B te vinden. Het overgrote deel van de gasten komt uit NL, België en Duitsland. Marja helpt de gasten graag op weg om het gebied Midden-Delfland te ontdekken.

B&B De Droomhut

B&B De Droomhut ligt op de grens van het dorp Den Hoorn en het Midden-Delfland gebied. Veel gasten komen omdat ze vanuit de B&B de stad Delft willen ontdekken. Maar Christel, die zelf in Schipluiden heeft gewoond, wijst ze graag de weg in het Bijzonder Provinciaal landschap.

Onze gasten hebben alle vrijheid.

Samen met haar man Aad heeft ze zeven jaar geleden, na een grootse verbouwing, haar B&B geopend in blokhutstijl. “We zijn namelijk gek van Oostenrijk en mijn man is timmerman, dus we zijn dol op hout. De bomen die we gebruikt hebben in het interieur hebben we zelf uitgezocht, gerooid en verwerkt in de kamers. Onze gasten hebben alle vrijheid, ze hebben een eigen opgang, eigen keukenfaciliteiten. Aan de voorkant van onze B&B hebben aan de waterkant een paar picknicktafels gezet. Daar ontmoeten we onze gasten graag.”