Fietsroutes met blik op de horizon

Als je fan bent van open en groene landschappen, dan is Midden-Delfland echt een fietsgebied voor jou. Het cultuurhistorische veenweidelandschap is een baken van rust en ruimte middenin de Randstad. Fietsen is bij uitstek een manier om het gebied te ontdekken. Weilanden, polders, plassen, steeds biedt het landschap uitzicht op een verre horizon. Hieronder hebben we enkele fietsroutes voor je verzameld, door onze partners gemaakt, die je helpen het prachtige gebied van Midden-Delfland te ontdekken.

De routes

Fietsen in Midden-Delfland is een bijzondere ervaring. Je fiets door een open veenweide landschap, van graslanden, koeien, grutto’s en talrijke waterwegen en in de verte zie je de skylines van steden als Delft, Rotterdam en Den Haag. Er zijn in Midden-Delfland tal van fietsroutes, zodat je vanaf je fiets van de omgeving kunt genieten.

De fietsroutes op Route.nl

Op route.nl vind je al snel heel veel leuke routes in Midden-Delfland. Zo kan je al kiezen voor een “Delflandse trekvaart route“, “Heerlijke route van Delft, naar Maasland naar Schipluiden“, “Delft en de groene polders route” en een “Langs de randen van Midden-Delfland route“, Veel diversiteit in routes, maar wil je nog meer? Klik dan even op de route.nl knop hieronder.

Naar route.nl

De boodschappenfietsroute van PUUUR Midden-Delfland

Doe boodschappen in Midden-Delfland en volg de boodschappenroute! Verser krijg je de producten niet. Koop bij lokale boeren en telers zuivel, vlees, fruit of groenten. Wij hebben de locaties in Midden-Delfland waar je streekproducten kan bestellen en/of op kan halen in een boodschappenroute. Klik hieronder voor de fietsroute.

Tip: op zaterdag is alles open. Ga je doordeweeks, kijk dan van tevoren naar de openingstijden per locatie. Dit kan variëren of eventueel gewijzigd worden.

De boodschappenroute

Met de e-bike door de regio

Midden-Delfland is een ideaal vertrekpunt om al fietsend de regio te ontdekken. Verblijf je hier langer? Kies voor een verblijf in één van de heerlijke, rustige vakantiehuisjes, campings of B&B’s en maak vanuit Midden-Delfland deze mooie thematische fietstochten. Ontdek de e-bike route, de pontjesroute of fiets langs de randen van Midden-Delfland.

Meer routes in de regio

De fietsroutes van de Midden-Delfland Vereniging

De Midden-Delfland Vereniging heeft drie mooie fietsroutes: een Boerderijen fietsroute, een Kunst- en Cultuurhistorische fietsroute en een Bomenfietsroute. Op de website van MiddenDelfland.net staat een digitale folder met een bijzonder ‘Rondje kunst Midden-Delfland‘.

De fietsroutes van de Midden-Delfland Vereniging

De fietsroutes van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft diverse fietsroutes uitgestippeld door het gebied. Zo nemen de boer en de boswachter je mee op ontdekking door het platteland! Spring op de fiets, neem een boodschappentas én verrekijker mee. Verwonder je over het eeuwenoude boerenland tussen Delft en Rotterdam.

De fietsroutes van Natuurmonumenten

De fietsroutes van de Agrarische natuurvereniging Vockestaert

In het voorjaar organiseert Vockestaert een Bloesemfietstocht. Tijdens deze tocht wordt een aantal boerderijen bezocht met boomgaard, waar je kunt genieten van de bloeiende fruitbomen en een kijkje kunt nemen op de boerderij.

De Bloesemfietsroute van Vockestaert

Fietsrouteplanners

Op verschillende routeplanners zijn fietstochten in Midden-Delfland te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op Route.nl, Routeyou.nl, ANWB.nl of Staatsbosbeheer.nl.

 

Overige routenetwerken

Mountainbiken

Wil je er lekker op uit met je mountainbike, bekijk dan de mountainbikeroute van Staatsbosbeheer van 12 kilometer lang in natuurgebied de Broekpolder in Vlaardingen.

Skaten en paardrijden

Geniet van het gebied op je skates op de verharde fietspaden die ideaal zijn om op te skaten. Kijk hier voor leuke skateroutes: skaten in Midden-Delfland

Paardrijden

Rij je graag paard? Kijk dan hier voor mooie ruiterroutes in Midden-Delfland.

Wandelen in Midden-Delfland

De polders en de plassen worden afgewisseld met de vaarten en de oude dorpskernen en zijn een perfect landschap voor de liefhebbers van recreatie in de natuur. Midden-Delfland is een stiltegebied, is hartstikke groen en er is volop ruimte. Je kunt hier jaarrond heel goed wandelen.

Bekijk hier de wandelroutes
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.