Leuke kinderactiviteiten tijdens de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is het heerlijk om eropuit te gaan met de kinderen. Wat is er dan leuker om het open en groene landschap van Midden-Delfland te ontdekken. Lees mee wat er allemaal te doen is!

Lekker eropuit in de polder

Kom je ook graag ergens waar je kinderen het naar hun zin hebben en jij ondertussen rustig kan genieten op het terras? Dit zijn onze tips in Midden-Delfland.

krijtbord met aankondiging van de activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie bij Hoeve Bouwlust in 2024

1. Spelen bij Hoeve Bouwlust

Kom je lekker buitenspelen bij Hoeve Bouwlust. Er is een ‘boerenwinterwandeling’ met leuke opdrachten onderweg of doe de fotospeurtocht. Je bent van 17-25 februari dagelijks welkom tussen 9.00 en 17.00 uur.

Hier wil ik naartoe

2. Volop kinderplezier bij De Vreemde Vogel

Van 17 t/m 25 februari is er elke dag weer iets nieuws te doen bij De Vreemde Vogel: tekenen, knutselen, poffertjes bakken en meer. Kom je ook plezier maken?

Dit wil ik graag doen

3. Vliegend wandelpad

Ga tijdens de voorjaarsvakantie op ontdekkingstocht door de polder met het tijdelijke ‘Vliegend wandelpad’. Je wandelt over boerenland en moet klimmen en klauteren over hekken. De wandeling is 8 km lang en start bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) in Maasland.

Dit gaan we doen
foto van oude DAF truck bij de opening van de tentoonstelling 'De zuivelproductie in Midden-Delfland, toen en nu' die tijdens de opening van de expositie melkbussen afleverde als opening in Schipluiden Midden-Delfland

4. Naar Museum Het Tramstation

In Midden-Delfland maken ze al heel lang, melk, kaas en boter. Die waren zo lekker, dat ze soms zelfs helemaal naar de andere kant van de wereld verscheept werden. Wil jij leren hoe dat allemaal allemaal ging en nu nog gaat, ga dan naar Museum Het Tramstation in Schipluiden.

Hier wil ik naartoe
detailfoto van een sneeuwklokje voor de stinzenwandeling bij Buitenplaats De Tempel in Midden-Delfland

5. Lentewandeling met boswachter bij Buitenplaats De Tempel

Op zondag 25 februari kun je mee met een heuse boswachter voor een lentewandeling over de prachtige buitenplaats. Samen met de boswachter ga je op zoek naar voorjaarsbloeiers.

Ik wil mee

Hapje & drankje

Tijdens je dagje weg in de polder is het fijn om zo nu en dan even te stoppen voor een hapje en een drankje. Bij deze restaurants ben je van harte welkom.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.