3 leuke evenementen in Midden-Delfland die je niet mag missen

Pak je agenda erbij, want deze aankomende evenementen in Midden-Delfland zijn een bezoek waard! Ons prachtige landschap is niet alleen een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers: in deze oase van groen worden de meest bijzondere activiteiten georganiseerd, veelal op het gebied van cultuur en vakmanschap. Veel ondernemers in Midden-Delfland hebben oog voor duurzaamheid, kwaliteit en authenticiteit en dit zie je terug in de mooie evenementen op de agenda.

In deze blog delen we 3 leuke en unieke evenementen die je absoluut niet mag missen deze herfst. Zien we jou ook binnenkort in Midden-Delfland?

Maïsdoolhof open bij Hoeve Bouwlust (verlengd!)

t/m zondag 20 oktober

Dit is iets waar we ieder jaar weer naar uitkijken: het maïsdoolhof van Hoeve Bouwlust. Loop door een levensecht maïsdoolhof en doe verschillende opdrachten. Elk jaar heeft de speurtocht door het doolhof een ander thema en dit jaar is dat: ‘De koeien van Hoeve Bouwlust zijn ontsnapt’. Kom jij ze zoeken en terugbrengen naar de stal of verdwaal je?! Trek je boerenoutfit aan en kom naar Hoeve Bouwlust aan de Oostgaag 31 in Maasland. Het maïsdoolhof is geopend tot en met zondag 20 oktober, dagelijks van van 09:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie

Expositie Tavenu | Aangedragen door de zee

zaterdag 5 oktober t/m zondag 27 oktober

Breng in de maand oktober een bezoek aan de kleurrijke expositie ‘Aangedragen door de zee’ in Tavenu, gelegen in het pittoreske centrum van Maasland. Mick Otten presenteert in deze expositie een unieke serie foto’s van zeedieren, die hij vastlegt tijdens zijn wekelijkse duiktochten en aan de kust. Hij haalt deze dieren uit hun natuurlijke omgeving door ze op een zwarte achtergrond te fotograferen, waardoor hun vormen en kleuren prachtig naar voren komen. Ytte Hart creëert sculpturen van aardewerk en porselein, geïnspireerd door de onderwaterwereld. Haar werk kenmerkt zich door de vele gedetailleerde streepjes, putjes en gaatjes die ze met fijn gereedschap in haar vormen aanbrengt.

Je bent van harte welkom in Tavenu om deze unieke mix van fotografie en keramiek te bewonderen. De expositie is te zien van 5 t/m 27 oktober 2024 in Tavenu in Maasland. De expositieruimte is geopend op woensdag, zaterdag en zondag, tussen 14.00 – 17.00 uur.

Meer informatie

Boerenoogstfeest

zaterdag 12 oktober

Vier de oogst en ontdek het boerenleven tijdens het Boerenoogstfeest op zaterdag 12 oktober 2024 bij de Adrianushoeve in Schiedam. Van 12.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom om de verbinding met de natuur en lokale producten te ervaren. Dit jaar staat het evenement in het teken van ‘Midden-Delfland zoekt de verbinding’, georganiseerd door Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Midden-Delfland Vereniging en Schaapskudde Vockestaert.

Meer informatie

Midden-Delfland biedt nog veel meer...

In Midden-Delfland is nog veel meer te beleven. Elke maand worden er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van een bijzondere wandeling met gids, een vogelexcursie dwars door de polder of een culturele workshop omgeven door groen? In onze agenda vind je het complete aanbod. Zien we je snel in Midden-Delfland?

Bekijk de agenda
avatar

Esmeralda Groen

Hallo, ik ben Esmeralda, online marketeer en redacteur bij PUUUR Midden-Delfland. Met veel passie deel ik de leukste plekjes met jou en inspireer ik je graag voor jouw volgende bezoek in Midden-Delfland. Heb je vragen? Stuur een e-mail!