WANDELROUTE OVER BUITENPLAATS DE TEMPEL, ROTTERDAM

Wandelend ontdek je Buitenplaats De Tempel: over de eeuwenoude lanen met haar vergezichten en over romantische, slingerende paden. Langs de stinsencirkel, de geometrische vijvers en statige beelden. Onderweg kom je langs een theekoepel en het koetshuis met naastgelegen boomgaard.

Ontdek buitenplaats De Tempel in Overschie

In een wandeling van ruim een uur verken je deze onontdekte ruwe diamant onder de Rotterdamse parken. Het parkbos herbergt maar liefst 16 rijksmonumenten op dit moment. Uniek zijn de verschillende tuinstijlen die door ruim 50 vogelsoorten gevonden worden.

WAT KAN JE VERWACHTEN OP DE BUITENPLAATS?

In alle jaargetijden is deze onontdekte parel in Rotterdam Overschie mooi om te ontdekken door zijn diversiteit aan vegetatie en de aanwezige fauna. Zo staat de oudste eik van Rotterdam op deze buitenplaats, heeft ook de ijsvogel – naast een veertigtal andere vogelsoorten – domicilie in het gebied en zelfs de beschermde rosse vleermuis nestelt hier!

PARKEREN

Kom je met de auto volg dan de borden ‘Buitenplaats De Tempel’ naar de parkeerplaats aan de West-Abtspolderseweg. Neem op de A13 afrit 11. De wandeling start vanaf deze hoofdparkeerplaats.

ONTWIKKELING

Boswachter Cynthia Meulenkamp-Nooteboom: “Sinds 2021 heeft Natuurmonumenten het gebied in beheer van Gemeente Rotterdam; samen is er een uitgebreid herstelplan opgesteld. De Engelse landschapstuin is inmiddels zo goed als klaar en de rechte zichtlijnen die zo kenmerkend zijn uit de barokperiode zijn ook grotendeels hersteld. Er is nog veel te doen, maar stapje voor stapje komt de grandeur weer tevoorschijn! Omdat het nu al zo mooi is, zelfs in de winter, willen we graag de deelnemers meenemen om het te laten ontdekken.”

OVER NATUURMONUMENTEN

Buitenplaats De Tempel sluit centraal gelegen aan de Schiezone aan op de andere gebieden van Natuurmonumenten. Via Midden-Delfland, polder Noord-Kethel en het Rotterdams Platteland is er een rijkdom aan natuur te ervaren. Natuurmonumenten beschouwt sinds de oprichting in 1905 ook het beschermen, restaureren en beheren van erfgoed als onderdeel van haar duurzame missie. Natuurmonumenten beheert 2811 monumentale gebouwen met een bijzondere cultuurhistorische, militaire of industriële waarde en 100 cultuurhistorische landschappen. De vereniging beheert ook 371 natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van 112.422 hectare. Natuurmonumenten wordt gesteund door 880.029 leden en donateurs.

Andere wandeluitjes

Deze wandeluitjes vind je vast ook leuk!

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende wandelactiviteiten.

14 sep
10:00
foto van Trekschuit De Gouden Leeuw tijdens Rondje Zoet & Zout
Historische Trekvaartdag vol workshops, verhalen, demonstraties, vaartochten en meer!