Speciaal voor de natuurliefhebber organiseert de Vlaardingse Fluisterboot “ANDANTE” in samenwerking met Natuurmonumenten een aantal speciale afvaarten.

Stap aan boord van de ruime overdekte fluisterboot Andante en vaar met onze boswachter van Natuurmonumenten door dit bijzondere, eeuwenoude natuurgebied.

Varen door de eeuwenoude Vlietlanden

De Vlaardingse Vlietlanden staan in bloei! Roze, wit en paars kleuren de hooilandjes in deze tijd van het jaar.  Tijdens deze voorjaarsvaartocht geniet je van de vogels en bloemenzee op de hooilandjes in de Vlietlanden. Van wit veenpluis, paarse koekoeksbloemen tot roze pinksterbloemen. Van de spierwitte lepelaar tot de kleurige grutto!

De vrijwillige boswachters vertellen je alles over de bloeiende natuur in het voorjaar en over het werk van een boswachter in een gebied waar maar weinig bos is.

Afvaarten

De Natuurmonumentenvaarten worden dit jaar gevaren op donderdag 2 mei, zondag 12 mei en woensdag 29 mei (telkens van 09.30 tot 12.00 uur). Deze serie wordt afgesloten met een avondtocht op vrijdag 21 juni (langste dag).

Aanmelden

Het is belangrijk om je aan te melden voor deze tocht. En vergeet vooral je verrekijker niet!

Meer informatie & aanmelden