Roel van Buuren wilde altijd al boer worden. Met een opa die zijn leven lang op boerderij Landlust woont en een oma uit de Duifpolder ligt Roel’s ziel in Midden-Delfland. Hij heeft ook een duidelijk visie; hij gelooft meer in een andere bedrijfsvoering dan in schaalvergroting.

Op boerderij Landlust staat gras centraal

Van dat gras produceren we melk, vlees en eieren. Dit doen we in een roulatie systeem. De Jersey koeien zijn grasgevoerd en krijgen door middel van stripgrazen zoveel mogelijk kruidenrijkgras als voer. Dit levert heerlijke romige melk op met een gunstige omega 6/3 verhouding. Daarnaast verkopen we ook vlees van eigen koeien. De graas kippen worden in hun mobiele wagen telkens verplaatst achter de koeien aan. Deze kippen pikken allerlei insecten tussen het gras vandaan, ze klauwen het dode gras uit de grasmat en verspreiden de koeienmest.  De eieren worden ook verkocht in het winkeltje op de boerderij en bij verschillende lokale winkels.

Visie

We zien een veranderende vraag naar voedsel. Meer transparantie voor pure en lokale producten. We willen de grond benutten voor de productie van natuurlijke melk met een goede prijs. Het onderscheidend vermogen komt door een efficiënter ras koeien te gebruiken, namelijk Jerseys, zoveel mogelijk vers gras aan te bieden door middel van beweiding. Het winterrantsoen van kuilgras te vervangen door hooi, gentech-vrij voer, zo min mogelijk antibiotica en geen kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen. Er wordt gestreefd naar de productie van 100% A2 melk. Roel runt zijn bedrijf samen met Femke.

Weidevogelbeheer

Op dit bedrijf zijn ze bewust bezig met het bieden van een fijne broedplek voor weidevogels. Elk jaar weer zijn er Grutto’s, Kievieten, Scholeksters en andere weidevogels te vinden. Met een speciale ‘Plasdras’ houden we een stuk weiland onder water, zodat de weidevogels daar extra voedsel kunnen vinden.

Openingstijden

Je bent welkom in de winkel op woensdagen en zaterdagen van 8.30 – 12.30 uur.

Contact

Oostgaag 27
3155 CE Maasland
Mobiel: 06-15828626

roel@boerderij-landlust.nl
www.boerderijlandlust.nl

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.