De A2 melk die bij Boerderij Landlust door de Jersey koeien wordt gemaakt van het gras is romig en vol van smaak. De unieke smaak komt door het type koe en het grasrantsoen.

Jersey koeien hebben een hoge aanleg voor A2 melk

De melk van de Jerseys bestaat naast water uit vet, eiwit en lactose. De eiwitten zijn onderverdeeld in 2 hoofdgroepen, wei en caseïne. De caseïne is verdeeld in alfa, beta en kappa (dit is belangrijk voor kaasmaken). De beta caseïne is waar het omdraait in A2 melk. De 7 aminozuren die in A2 melk zitten, worden niet afgebroken door ons lichaam, terwijl dat wel gebeurt met A1 melk. Jersey koeien hebben een veel groter aandeel A2 melk dan de gangbare Holsteinkoe. Boerderij Landlust fokt met alleen maar A2 stieren om zo 100% A2 melk te produceren.

De A2 melk is te tappen op de boerderij uit de gekoelde melktank.

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende streekproduct activiteiten.

31 aug
10:00
Zomerse tekenworkshops bij Weij Streekproeverij