Sinds 1991 staat de boerderij van van Staalduinen in Maasland. De ouders van Henk van Staalduinen hebben de boerderij gebouwd en sinds 2013 mogen Jacqueline en Henk zich de trotse eigenaren noemen. Ze melken zo’n 55 Holstein koeien. Zij kleuren zomers de weides langs het fietspad tussen de Lier en Maasland.

Vlees en zuivel van de Holstein koeien

Op ons bedrijf ben je van harte welkom om verse volle rauwe melk te kopen. Rauwe melk bevat meer vet en eiwit als de melk die je in de winkel koopt. Sinds kort maak ik zelf yoghurt van onze melk en na heel wat mislukte pogingen, durf ik nu wel te zeggen, dat ik de lekkerste yoghurt maak!

Onze yoghurt is een rauwmelkse yoghurt. Daar kies ik bewust voor, omdat op die manier al het goede van de rauwe melk bewaard blijft.

Aan het leven van melkkoeien komt ook helaas een eind. Sinds mei van dit jaar laten we onze koeien slachten voor eigen gebruik en verkoop. De eerste keer dat we dat lieten doen, mag je gerust weten, heb ik een week buikpijn gehad. Kan ik het dier “vergeten” als het vlees op mijn bord ligt? Ja zo bleek gelukkig. Wat vind ik het ontzettend mooi om op deze manier de cirkel van de koe haar leven op ons bedrijf sluitend te maken. Ze wordt bij ons geboren, groeit op tot melkkoe en wordt dan als ze om welke reden dan ook geen melk meer kan geven, ook nog verwaard naar een prachtig stukje vlees. Daar maken we veel mensen heel blij mee.

We kiezen ervoor om vleespakketten te verkopen.  Op deze manier wordt het grootste deel van de koe verkocht en gaat er zo min mogelijk verloren. Onze vleespakketten zijn te bestellen via boerininmiddendelfland@gmail.com

Je kan langskomen van maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 17.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Op zondag zijn we gesloten.

Andere streekproductuitjes

Deze streekproductuitjes vind je vast ook leuk!

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende streekproduct activiteiten.