Bij deze drie boeren uit Midden-Delfland kan je een koe of kalf adopteren. ‘Adopteer een Koe’ is een ontzettend goed initiatief van Stichting Koevoet waardoor er een verbinding ontstaat tussen de boer en de burger.

Heb je altijd al een koe willen adopteren?

Sinds 2019 is het bij Melkveebedrijf Gravesteijn, Boerin in Midden-Delfland en bij Hoeve Rust-Hoff mogelijk om via Stichting Koevoet een koe of een kalf te adopteren tegen een klein bedrag.

Melkveebedrijf Gravesteijn

Het leuke van adoptie ouder zijn, is dat je altijd toegang hebt tot de boerderij om naar jouw koe of kalf te kijken. Je bent hier altijd welkom en via een Whats-appgroep wordt je op de hoogte gehouden van jouw koe en er worden ook activiteiten georganiseerd. Daarnaast ben jij een echte V.I.P. bij de koeiendans, want enkel adoptie ouders mogen dit vrolijke gebeuren aanschouwen.

Boerin in Midden-Delfland

Inmiddels is ongeveer de helft van onze veestapel geadopteerd en hebben ze een leuke groep mensen om hun heen staan die ons bedrijf een warm hart toedragen. Het is leuk om te zien dat de dames veel verschillende namen krijgen, dat is namelijk bij Boerin in Midden-Delfland de enige voorwaarde die ze stellen aan het geven van een naam. De naam mag maar 1 keer in onze stal voorkomen. Zo hebben we inmiddels Mevrouw Klaus, Juffrouw Jansen, Mozart. L’Amour, Milka en nog veel meer andere dames rondlopen.

De verbinding met onze adoptievrienden is er in allerlei vormen. Je wordt via mail of app op de hoogte gehouden en ze organiseren kleine evenementen. Dan kan bijvoorbeeld de koeiendans aan het begin van het seizoen zijn, of een drankje in de stal met elkaar. En er is een groep vrienden die regelmatig even aan komt waaien om hun koe een knuffel te geven. Welke vorm ook bij je past, bij ons is alles goed.

Hoeve Rust-Hoff

Hoeve Rust-hoff is een veehouderijbedrijf in Maasland, het bedrijf van Jeroen en Gusta van der Kooij. Zij hebben veel liefde voor hun ca 65 koeien, 50 ossen en zo’n 35 stuks jongvee. Het zijn voornamelijk Blaarkoppen, een mooi, oer-Hollands ras dat het goed doet op natuurlijk grasland. Ze werken vanuit biologische principes en waar het kan, proberen ze een stap extra te doen. Adopteer een Koe past goed bij hun visie en ook daarom kan je hier een koe of kalf adopteren en adoreren! Jeroen en Gusta geven je de ruimte om een goede band met je adoptiekoe te krijgen en vinden het leuk om jou een rondleiding te geven en al jouw vragen over koeien en het boerenleven te beantwoorden.

Geef een loeiend goed cadeau

Op zoek naar een origineel of duurzaam cadeau? Misschien maak je iemand wel erg blij met een koe? Geef ‘Adopteer een Koe’ cadeau! Hier vind je meer informatie over: Adopteer een koe

Andere natuuruitjes

Deze natuuruitjes vind je vast ook leuk!