Bij Melkveebedrijf Gravesteijn en bij Boerin in Midden-Delfland kan je een koe of kalf adopteren. ‘Adopteer een Koe’ is een ontzettend goed initiatief van Stichting Koevoet waardoor er een verbinding ontstaat tussen de boer en de burger.

Heb je altijd al een koe willen adopteren?

Sinds 2019 is het bij Melkveebedrijf Gravesteijn en Boerin in Midden-Delfland mogelijk om via Stichting Koevoet een koe of een kalf te adopteren tegen een klein bedrag.

Melkveebedrijf Gravesteijn

Het leuke van adoptie ouder zijn, is dat je altijd toegang hebt tot de boerderij om naar jouw koe of kalf te kijken. Je wordt per e-mail en via een Whats-appgroep op de hoogte gehouden en er worden ook activiteiten georganiseerd. Daarnaast ben jij een echte V.I.P. bij de koeiendans, want enkel adoptie ouders mogen dit gebeuren aanschouwen.

Boerin in Midden-Delfland

Inmiddels is ongeveer de helft van onze veestapel geadopteerd en hebben we een leuke groep mensen om ons heen staan die ons bedrijf een warm hart toedragen. Het is leuk om te zien dat onze dames veel verschillende namen krijgen, dat is namelijk bij ons de enige voorwaarde die we stellen aan het geven van een naam. De naam mag maar 1 keer in onze stal voorkomen. Zo hebben we inmiddels Mevrouw Klaus, Juffrouw Jansen, Mozart. L’Amour, Milka en nog veel meer andere dames rondlopen.

De verbinding met onze adoptievrienden is er in allerlei vormen. Er zijn mensen die je na de adoptie niet meer terug ziet, maar die wel op de hoogte blijven via de app en mail. Je hebt mensen die alleen tijdens de georganiseerde evenementjes komen. Dan kan bijvoorbeeld de koeiendans aan het begin van het seizoen zijn, of een drankje in de stal met elkaar. En er is een groep vrienden die regelmatig even aan komt waaien om hun koe een knuffel te geven. Welke vorm ook bij je past, bij ons is alles goed.

Geef een loeiend goed cadeau

Op zoek naar een origineel of duurzaam cadeau? Misschien maak je iemand wel erg blij met een koe? Geef ‘Adopteer een Koe’ cadeau! Hier vind je meer informatie over: Adopteer een koe

Andere natuuruitjes

Deze natuuruitjes vind je vast ook leuk!