Ook voor paar daagjes weg met de kinderen kun je goed terecht in Midden-Delfland. De rust, ruimte en het open landschap zijn een heerlijk decor voor een weekendje of midweek weg. Op deze locaties ben je van harte welkom met je gezin of familie.

Weekendje weg of midweek in het groen

Kamperen

Kinderen vinden het vaak heerlijk. De simpelheid en vrijheid van kamperen. Op de energie neutrale mini-camping Het Zonneveld, gelegen in de Dorppolder in Midden-Delfland kun je terecht met je eigen tent of caravan of camper. De camping verhuurt ook compleet ingerichte safaritenten.

De camping van Hoeve Bouwlust in Maasland biedt 40 toerplekken. Daarnaast is op de boerderij veel te zien en doen voor de kinderen.

Bij de Delflandhoeve, een oase van rust op de grens van Delft en Midden-Delfland kampeer je in de natuur van het Abtswoudse Bos. de camping kent geen afgebakende plekken, dus je kunt zelf je plekje vinden tussen de hooilandjes, waterpartijen of boomgaard.

Vakantiehuisjes

Ben je meer van de vakantiehuisjes voor een weekendje weg of een midweek, dan kan je terecht bij Minicamping Zwetzone. Daar verhuren ze leuke trekkershutten en blokhutten, met namen als ‘maiskolf’ en ‘courgette’. De minicamping ligt langs de prachtige rivier de Zweth.

Bij Hoeve Bouwlust heb je keuze uit een ‘Wood Lodge’ of uit vakantiehuisjes. De eerste zijn rustiek en landelijk ingerichte accommodaties. De tweede zijn volledig ingerichte appartementen, van alle gemakken voorzien.

B&B’s

Ben je meer van gecharmeerd van een ‘Bed & Breakfast’ dan is er in Midden-Delfland voldoende keuze. B&B De Hooiberg ligt in het pittoreske ’t Woudt, het kleinste dorp van Nederland. B&B De Droomhut (Den Hoorn) verwelkomt je in blokhut-stijl. In het buitengebied van Schipluiden ligt B&B Rechthuis van Zouteveen. Deze B&B ligt aan het water, zeer rustig geleden in een voormalige herberg, waar in de 17e eeuw ook recht gesproken werd.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.