Midden-Delfland is een heerlijk fietsgebied. Volop rust en ruimte. Grote kans dat je er heerlijk in je eentje fietst. Zeker als je voor een doordeweekse dag kiest. Voor al die fietsers die graag uitkijken naar ‘het volgende terras’, om even uit te rusten en van het het uitzicht te genieten, onder het genot van een hapje en een drankje, hebben we een mooi overzicht gemaakt van de plekken waar jij beslist van je fiets dient te stappen!

Woudtse plak

In het kleinste dorp van Nederland ligt pal naast de kerk Koffiehuis de Hooiberg. Het is er niet alleen gezellig, je krijgt hier standaard de mooiste glimlach te zien wanneer je het terras oploopt. Gastvrijheid straalt je hier tegemoet.

Een absolute ‘favoriet’ is de Woudtse plak. Dit streekproduct is er één met een verhaal. Voorheen werd het, na de laatste oogst, aan alle boeren, boerenknechten en iedereen die had meegeholpen aan de oogst uitgedeeld, om de oogst te vieren. Toen Tineke en Jos De Hooiberg overnamen in 2006 is dit op de kaart gebleven en is het uitgegroeid tot de ‘huisfavoriet’. De Woudtse plak wordt, volgens historisch familierecept, gemaakt met lange vingers en mokka crème.

Na het eten van een Woudtse plak kun je wel weer wat kilometers aan!

Ambachtelijk boerenroomijs

Hoeve Bouwlust maakt misschien wel het lekkerste ijs in heel Midden-Delfland. Het boerenroomijs is er in 16 verschillende smaken. Het wordt gemaakt volgens ambachtelijk recept. Dit houdt in dat het ijs de tijd krijgt om te rijpen. Daardoor wordt de smaak van het ijs nog intensiever en nog voller.

Hoeve Bouwlust ligt tussen Maasland en Schipluiden, dus een uitstekende plek om even af te stappen en jezelf te verwennen met één of twee bolletjes van dit heerlijke ijs. Goed nieuws, het ijs is ook mee te nemen in literverpakkingen. Je vindt deze in de streekproductenwinkel op het erf van de boerderij.

ijs vers zelfgemaakt zuivel hoeve bouwlust

Stoofpotje

Het mooie van ’t Jachthuis is dat je er moeite voor moet doen om er te komen. Het ligt namelijk op een eiland middenin de Vlietlanden. De reis naar ’t Jachthuis is dus altijd inclusief een mooie overtocht met pontje De Kwakel (vanuit de richting Schipluiden) of een fietsrit over het Foppenpolderpad (vanuit de richting Maasland). Zit je eenmaal op het terras aan het water, dan is het uitzicht een ware beloning.

Eén van de favoriete gerechten bij ’t Jachthuis is hun stoofpotje. Heerlijk vlees, langzaam gestoofd in Leffe bruin. Ben je meer van de wat lichtere gerechten, dan zijn ook maaltijdsalades een succes. Verder rest je hier op het terras niet veel meer dan genieten van het uitzicht en van de natuur om je heen. Een tip van de eigenaar van ’t Jachthuis: neem je verrekijker mee!

stoofpotje met stoofvlees bij eetcafe 't jachthuis aan de Foppenplas in Maasland Midden-Delfland met terras aan het water

Huisgebakken taart

Koffie- en theeschenkerij Bij de Buurvrouw ligt pal aan het fietspad tussen Maasland en Schipluiden. Aan de voorzijde steek je via een liefelijk bruggetje de Oostgaag over en parkeer je je fiets. Eenmaal binnen, in het frisse en zonnige interieur, zie je het gelijk: hier zit je goed voor je kopje koffie of thee. En daar mag iets lekkers zeker niet bij ontbreken. Bij de Buurvrouw staat bekend om haar huisgemaakte taarten. Op het grote schoolbord staat met krijt geschreven welke taarten er zijn. Nu alleen nog maar kiezen …

zelfgebakken chocoladetaart met 1 stuk uit de taart in een koelvitrine bij Bij de Buurvrouw

Borrelplank ‘Sjiek’

Brasserie Oostgaag verwent je met de borrelplank ‘Sjiek’ met een heerlijke proeverij van verschillende voorgerechten. Echt een feestje op een plank. Op de borrelplank vind je o.a. parmaham, zongedroogde tomaatjes, olijven, zelfgemaakte pesto en salami.

En misschien is deze mooie borrelplank wel de verleiding voor een mooi glas wijn en lekker blijven hangen tot het tijd is voor het diner.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.