Picknicken in Midden-Delfland

Picknicken is fijn! Gezellig een mand volstoppen met lekkernijen en dan ergens gaan zitten op een kleedje en genieten! Je kan in Midden-Delfland op verschillende plekken picknicken. Klik hieronder op de linkjes voor meer informatie, tijden of om te reserveren.

Een picknick betekent: een maaltijd in de vrije natuur met meegebracht eten en drinken. Laat de natuur nou iets zijn wat Midden-Delfland veel heeft. Dus dit gebied leent zich perfect voor een lome lunch op een picknickkleed. Maar wat neem je dan allemaal mee? Denk aan fruit, sapjes, iets zoets zoals een (koude) pannenkoek, hartige broodjes of wraps en wat lekkers te drinken. Stop het in leuke bakjes, vergeet het bestek en de borden niet en wandel met de mand de polder in!

Hieronder wat tips om je op weg te helpen. Laat je ons een gezellige foto zien? #ikpicknickindepolder

De polderpicknick

Bij het De Zweth haal je een rijk gevulde picknickmand op! Reserveer deze van te voren in combinatie met een boottochtje door het gebied. Je kunt hier ook fietsen of steppen huren en zo naar je picknicklocatie toe gaan waar je kan genieten van de polder om je heen. In de mand vind je fruit, broodjes, sapjes, koffie/thee en extra’s.

De polderpicknick
picknick mandje van De Zweth voor gasten die met een e-sloep gaan varen in Midden-Delfland
foto: PUUUR Midden-Delfland

Een zondags picknickfeestje

Het ideale uitje met vrienden of familie op een zomerse zondag is de Sunday Picknick bij De Vreemde Vogel! De ideale combinatie van een goed gevulde picknickkrat met live bereide hapjes, lekkere drankjes, kindervermaak en live-muziek. Reserveer snel, want afgelopen jaren waren alle dagen volgeboekt. Data: zondag 19 juni (Vaderdag), 17 juli en 7 augustus 2022.

Sunday's Picknick
picknick zondag Vreemde vogel midden-delfland
foto: De Vreemde Vogel

Picknick uit de streekwinkel

Neem een tas of mand mee van thuis, stop daar alles wat je nodig hebt voor een picknick en kom naar de streekproductenwinkel van Hoeve Bouwlust. Kies hier vervolgens de allerlekkerste producten uit zoals fruit, kaas, jam, sapjes en broodjes van Holtkamp. Fiets daarna over het Gaagpad en je vindt vast ergens een plekje om je kleedje neer te leggen en te smullen van al het lekkers.

Streekwinkel Hoeve Bouwlust
Streekproducten midden-delfland streekwinkel in een voormalige hooiberg bij Hoeve Bouwlust
foto: Hoeve Bouwlust