De 5 verrassingen van Midden-Delfland

Voor velen is héél Midden-Delfland een verrassing! Ken je het gebied tussen Delft en Rotterdam wel een beetje, dan weet je dat het een open en groene polder is, middenin de drukbevolkte Randstad. Wil je het gebied beter leren kennen, dan vertellen wij je je graag ‘de 5 verrassingen van Midden-Delfland’.

5x bijzonder, verrassend én leuk!

Elk gebied heeft haar eigen geheim, zo ook Midden-Delfland. Het grootste geheim is misschien wel het gebied zelf. Als je het eenmaal heb ontdekt, dan omarm je deze bijzondere polder direct. We vertellen je graag meer. Beloof je snel eens langs te komen?

1. Streekproducten

Proef het landschap! In Midden-Delfland kan je genieten zonder fratsen. In het open en groene polderlandschap zijn boeren dagelijks bezig om de mooiste streekproducten te maken, die je lokaal of bij de boer kunt kopen. Verrassend lekker.

Ontdek de streekproducten
streekproducten midden-delfland kratje vol boeren producten zuivel

2. Cittaslow

Cittaslow is een wereldwijd netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te bewaken en bevorderen. Midden-Delfland was de eerste Nederlandse gemeente die zich bij het netwerk aansloot. De sfeer van het open veenweidegebied en de karakteristieke dorpen – binnen de sterk verstedelijkte bebouwing van Rotterdam, Den Haag en Delft – wordt door inwoners en bezoekers ervaren als heel bijzonder en waardevol.

Meer over Cittaslow

3. 60 verschillende koeien

Wie Midden-Delfland zegt, zegt koe in de wei. Iedere boer heeft zijn eigen ras koe voor de productie van melk of vlees. Maar hoeveel en welke rassen zijn in het gebied te vinden? Bij de foto-expositie in het Bezoekerscentrum van de Midden-Delfland Vereniging kom je erachter en kan je daarna op de fiets springen om ze te spotten.

Ik wil koeien spotten
koeien nieuwsgierig boeren landschap weiland sloot

4. De historie van de trekvaart

De trekschuit was ruim 250 jaar het voornaamste vervoermiddel in Holland, waaronder ook in Midden-Delfland. Er zijn in het gebied tien informatiezuilen neergezet, jaagbruggetjes gerestaureerd, rolpalen geplaatst en vaararrangementen en routes ontwikkeld voor bezoekers. Lees hier meer over in 9 verhalen van historicus Jacques Moerman en beleef zelf de trekvaart!

Hier wil ik meer over weten

5. Kunst en cultuur

Ook in Midden-Delfland vind je een belangrijk deel van de historie terug in bijzondere plekken in het landschap. Ga eens op pad langs een aantal kenmerkende locaties die je een beeld geven van jet rijke verleden van Midden-Delfland.

Ontdek de locaties hier
Stalen Trambrug over de Vlaardingsevaart bij Schipluiden in Midden-Delfland

Onthaasten in Midden-Delfland

Midden-Delfland is dichterbij dan je denkt en biedt jou ontzettend veel ontspanning. Het leven gaat hier trager. We laten je graag zien wat er bijzonder is, wat je verrast en wat je hier kan doen tijdens het voorjaar. Kortom: ontdek en onthaast hier!

Kom ook onthaasten
polderlandschap zonsopkomst weiland hek wolken midden-delfland